OKTAGON 16: CO NABÍDNE PRVNÍ PODZIMNÍ TURNAJ?

Podzimní část letošní sezony MMA otevře v pořadí šestnáctý číslovaný turnaj OKTAGONU. Bude se zároveň jednat o první ze série turnajů, ve kterých se OKTAGON obrní v brněnské pevnosti. Slovy spolumajitele OKTAGONU Ondřeje Novotného, má organizace plány korespondující s jakoukoliv variantou vládních opatření v souvislosti s koronavirem. Fanoušci si tak s jistotou mohou do kalendářů zapsat datum 26. Září a připsat si k němu “OKTAGON 16”.

Poslední zářijová sobota bude v brněnském Zoner BOBYHALL patřit MMA. A hned na první podzimní událost si OKTAGON přichystal hvězdná jména a zajímavé zápasy. Diváci u kanálu Pay per view, který nově nabízí nejen webová stránka, ale i aplikace OKTAGONU, a jejich omezený počet na místě, uvidí duel účastníků první a druhé řady Výzvy – Jakuba Běleho s Tomášem Bolem.

Vinou onemocnění se na zářijovém turnaji bohužel nepředstavíi Král Severu Jan Malach, promotérům se ale pro Miroslava Brože podařilo najít náhradu. Tou je Gregor Šestakov, nepříjemný bojovník, který v minulosti dokázal uškrtit Lea Brichtu a jeho první stopku v profesionální kariéře mu dokázal vystavit až Jakub Dohnal.

Představí se i Gábor Borároš. Historicky prvnímu šampionovi OKTAGONU se postaví Brazilec Tato Primera. Ten se v loňském roce potkal třeba s Machmudem Muradovem nebo Miroslavem Brožem. S oběma známými bojovníky ale prohrál.

Na místo činu se vrátí i šampionka projektu Underground Tereza Bledá. Po skalpech české jedničky Lucie Pudilové a české dvojky Magdaleny Šormové zakončila svou pouť Undergroundem sladkým vítězstvím nad Lucií Szabovou. 26. Září ji na stejném místě bude čekat čtyřicetiletá francouzská veteránka Marie Loiseau.

Třaskavou bitvu slibuje duel Jakuba Tichoty z Reinders Gymu s Denisem Tripšanským, který se také příjemně předvedl v projektu underground. Diváci uvidí i Magdalenu Šormovou, která během léta vyměnila svůj dlouholetý domovský Penta Gym za nové působiště a přesunula se pod křídla Andrého Reinderse.

I další jméno z Undergroundu dostává příležitost na číslovaném turnaji. Diváky si získal svým výborným výkonem proti Tomáši Hronovi. Řeč je o bojovníkovi těžké váhx Melvinu Maném. V Brně změří síly s Robinem Fošumem, který se fanouškům OKTAGONU naposledy představil na PRIME 3 v Šamoríně.

Svou šanci v profesionálním MMA dostává i Zdeněk Polívka. V prvním kole Undergroundu tvrdě ukončil Pavla Salčáka, v Brně mu bude soupeřem Braňo Zuzák.

Zajímavý duel nabídne i střet Viktora Pešty s Csabou Hoczem. Maďarský fighter patří mezi nevyzpytatelné soupeře, před čtyřmi lety zvládl duel s Milošem Petráškem, který se pro něj nevyvíjel vůbec dobře. Viktor Pešta se naopak z těžké váhy přesouvá do polotěžké.

První podzimní turnaj vyvrcholí střetem dvou slovenských bojovníků, který lze vnímat i jako střet Spartakus Fight Gym a bratislavského OFA Gymu, když na sebe narazí Karol Ryšavý a Rony Paradeiser. Promotér Ondřej Novotný na tiskové konferenci naznačil, že vítěz by se za určitých podmínek mohl stát i titulovým vyzyvatelem Mateusze Legierského, současného šampiona lehké váhy.

Úvodní podzimní akce tak slibuje napínavou podívanou. Nenechte si ji ujít buď přímo v Zoner BOBYHALL nebo na PPV!