Paradeiser: Buď dám Ivanovi KO, nebo půjdeme na body

Na očekávaném turnaji OKTAGON 21 poznáme nového šampiona lehké váhy. V titulovém zápase se představí teprve třiadvacetiletý Ronald Paradeiser. Ten má před sebou životní výzvu v podobě legendy československé scény Ivana Buchingera. Co si Paradeiser připravil na svého soupeře a proč musí být v zápase obzvláště opatrný?

O načerpaných zkušenostech či dosažených metách tu nemůže být řeč. Zatímco zástupce bratislavského OFA gymu je teprve na začátku své kariéry, jeho soupeř už stihl posbírat dva světové tituly a teď si brousí zuby na třetí. Rony je přesto přesvědčen, že disponuje několika přednostmi, které budou v zápase hrát jednoznačně v jeho prospěch. Také však zdůraznil, že musí být velmi ostražitý vůči Buchingerovým dovednostem na zemi.

„Moje silné stránky jsou určitě dynamika a rychlost, zejména v prvním a druhém kole,“ prozradil Paradeiser v rozhovoru pro Fightclubnews.cz. „Podle mě by na Ivana mohl platit můj opačný guard, jelikož jsem slyšel, že mu takoví soupeři nesedí, a také bude určitě velkou výhodou moje výška,“ tvrdí Rony. Právě výšková převaha se ukázala klíčová hned v několika jeho předchozích duelech.

„Ivan má skvělou kondici a škrcení, které dokáže nasadit z každé pozice, čímž je extrémně nebezpečný.  Na to se ale připravuji poctivě,“ řekl Paradeiser.

„Chci udělat dobrý zápas v postoji,“ prozradil směrem k taktice. „Když padne KO, tak padne, pokud ne, jsem připraven dojít až na body. Na zem se určitě nějak hrnout nechci, protože tam je Ivan velmi nebezpečný. Chci to udržet v postoji, takže buď to skončí KO a nebo na body, je mi v podstatě jedno, jak to dopadne.“

Kvůli současným opatřením je pro mnohé zápasníky téměř nemožná stoprocentní a kvalitní příprava. Jinak tomu není ani u slovenského bojovníka, který však dělá pro kvalitní přípravu maximum.

„Celá moje příprava je v takových omezených podmínkách,“ řekl Paradeiser. „Na Slovensku totiž máme zákaz vycházení, takže ta příprava neprobíhá tak, jak bych si přál, ale snažím se dělat vše pro to, aby to byl i tak můj nejlepší kemp.“

V případě vítězství by si Rony připsal na své konto nesmírně cenný skalp, po kterém prahne snad každý bojovník, a k tomu by se navíc stal šampionem lehké váhy OKTAGON MMA.

„Případnou výhru bych určitě bral jako odrazový můstek k dalším velkým zápasům,“ říká motivovaně Paradeiser. „Obětuji tomu naprosto vše. Od šestnácti se totiž věnuji pouze MMA, nesnažím se dělat nic jiného. Každý den poctivě trénuji a snažím se být o něco lepší. Obětuji tomu zkrátka všechno, stejně jako moje okolí, ať už jde o mé trenéry, sponzory nebo přítelkyni. Jdeme si společně pro to!