Pátý element #19 Nikoleta Domoráková: Od malička mám nemocné srdce, ale díky MMA je jako zvon.

Pátý element #19  Nikoleta Domoráková:,,Od malička mám nemocné srdce, ale díky MMA mám srdce jako zvon.´´

Krásné páteční odpoledne všem čtenářům Fight Club News. Krom představení nadcházejících zápasů a souhrnu výsledků si dnes představíme mladý slovenský talent. Nikoleta Domoráková, která se představila v Bratislavě na OKTAGONu 12, má za sebou příběh, s nímž je určitě potřeba fanoušky seznámit.

A zatímco se Cris Cyborg Justino (20-2/Brazílie) špičkuje s Danou Whitem na hranici slušnosti a její další zápas je v nedohlednu, tak nám UFC představilo další soupeřku pro Valentinu Shevchenko (17-3/Peru, Kyrgystán). Šampiónka muší váhy obhájila pás teprve před necelými dvěma týdny a už víme, že se 10. srpna utká s Liz Carmouche (13-6/Kalifornie, Pátý element #4), poslední přemožitelkou Lucie Pudilové.

Pátý element Nikolety Domorákové

Nikoleta je pětadvacetiletý MMA talent z Trnavy a trénuje ve známém Spartakus Fight Gymu pod Yánem Hudákem a Attilou Véghem. V tomtéž gymu pracuje na pozici odpovědného vedoucího provozu a zároveń je trenérka ženského boxu. Bydlí hned vedle gymu a tak v něm prakticky tráví veškerý čas.

Jako malá se věnovala baletu a s bojovými sporty začala v osmnácti letech a to s boxem a kickboxem. Vystudovala Ekonomickou Univerzitu v Bratislavě.

Již po narození jí diagnostikovali prolaps srdeční chlopně, což ji předurčilo k doživotnímu zákazu veškerých sportů a byla osvobozena i od tělesné výchovy. Vyrůstala u otce a i když se o ni bál, nechal ji nakonec trénovat box, ale nikdy zápasit a před kardiologem to museli tajit. Sama k sobě přistupovala jako k nemocnému člověku s tím, že se musí hlídat, ale i přesto ráda chodila na párty a žila nočním životem.

 Změna nastala v roce 2018, kdy se začala plně věnovat MMA a s trenérem Hudákem pracovali nejen na její fyzické, ale také psychické kondici. Postupně cítila, že vydrží celý trénink s muži a makala tak více a více. Změnila kardiologa, prošla komplexním vyšetřením srdce a zjistila, že se její nález minimalizoval, srdce bije jako zvon a lékař ji tak uschopnil nejen ke sportu, ale i k zápasení v kleci.

V amatérech nasbírala dvě vítězství a mezi profesionály se představila na turnaji OKTAGON 12, kde bohužel podlehla zkušenější soupeřce z Francie Ricignuolo. Sama však tvrdí, že její cesta je teprve na začátku a MMA změnilo její život.

Jako člověk je extrémně citlivá na pořádek, a však nejlépe se cítí v mužském kolektivu a k tomu nesnáší vaření. Její nastávající by se na to měl připravit. Miluje čokoládu a jídlo obecně. Co se kulturního vyžití týče, tak poslouchá Latino, Kabáty a IMT Smile. Filmy moc nesleduje, ale ráda chodí do kina na horory.

Domoráková nám určitě bude chtít brzy nabídnout atraktivní zápas. Budeme se tedy těšit na další vývoj její kariéry a společně přát štěstí na její cestě bojovnice.

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

Karta UFC FN 154 nabízí tři ženské souboje. Monataně De La Rosa (10-4/Texas) se postaví Andrea Lee (10-2/Louisiana). Ashley Yoder (6-4/Kalifornie) bojuje s Syuri Kondo (6-2/Japonsko). Ariane Lipski (11-4/Brazílie) změří síly s Molly McCann (8-2/Anglie).

Na Bellatoru v Londýně se utká Kate Jackson (10-3/Anglie) s Lenou Ovchnnikovou (10-5/Ukrajina) a Denise Kielholtz (2-2/Nizozemí) s Bryony Tyrell (4-3/Anglie).

VÝSLEDKY

Na Bellatoru 222 prohrála Heather Hardy (2-2/New York) s Taylor Turner (2-4/Tennesee) první kolo na TKO lokty. Valeria Loureda (2-0/Florida) porazila na body Larkyn Dash (0-1/Pennsylvania). Rena Kubota (8-3/Japonsko) podlehla první kolo via RNC Lindsey Vanzandt (5-1/Florida).

V polském FEN 25 Katarzyna Lubonska (7-2/Polsko) zvítězila na body nad Izabelou Badurek (7-6/Polsko).

 

Ženskému MMA zdar!