Paulo Costa: Na Romera si počkám

Talentovaný Brazilec Paulo Costa „Borrachinha“ zatím nemá v úmyslu hledat nového soupeře. Internetem proběhly zprávy, že souboj Costa vs. Romero je domluven na UFC 230. Nestalo se.

Navzdory prohlášení že souboj kulturistů v oktagonu je již domluven, Yoel Romero prohlásil, že nikdy smlouvu k zápasu nepodepsal a s duelem nesouhlasil. UFC 230 v legendární Madison Square Garden je obrovským tahákem pro všechny bojovníky, Costu nevyjímaje. Nejočekávanějšími zápasy turnaje budou souboje Nata Diaze s Dustinem Poirierem a dlouho očekávaná odveta Weidman vs. Rockhold.

Yoel Romero má za sebou pětikolovou bitvu se šampiónem Robertem Whittakerem. Stále se plně neuzdravil ze svých zranění, dle svých slov potřebuje pět měsíců na kompletní zotavení. Pro Costu je to velké zklamání, na druhou stranu nemá problém na zápas s kubánským bijcem pár měsíců počkat.

„Vypadá to, že potřebuje více času na trénink. Ale k našemu souboj dojde. Počkám, až se vrátí a dám mu čas potřebný k přípravě. Čas, který považuje za nutný, aby se dostal do plné formy. A já si počkám. Měli bychom se utkat začátkem roku 2019“.

Boží voják je nyní číslo jedna ve střední divizi a potřebuje se vrátit na vítěznou vlnu po prohraném titulovém zápase. Romero nenavážil a všeobecně je tlačen k přechodu do vyšší váhové kategorie, což odmítl. Costa, který si dokonce přeje, aby Romero nenavážil, získal všechna svá vítězství KO a očekává další.

Brazilský talent se chce stát šampionem a zápas s Romerem je pro něj logickým kariérním krokem.

„Neexistuje žádný jiný soupeř, který by mě zajímal. Je nejlépe postavený možný soupeř, protože o titul jde Gastelum a Whittaker. Počkám si na něj. Jsem neustále připravený a až ho porazím, posunu se dál na své cestě za mistrovským pásem.“

Atraktivní souboj pro fanoušky. Veterán, který vypadá jako vytesaný z žuly. Na druhé straně mladý nadějný prospekt brazilské školy. Zápas plný síly a tvrdých úderů může být adeptem na duel roku. Musíme si však nejméně do zimy počkat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here