PREVIEW: BĚLE v. BOLO – Účastníci Výzvy v důležité bitvě středních vah

Aktuální šestka žebříčku střední váhy OKTAGONU Jakub Běle se chce po prohře z O2 Areny vrátit na vítěznou vlnu. Proti bude ale stát slovenský šampion a držitel osmi ukončení před limitem Tomáš Bolo. Jak s kartami zamíchá čtrnácticentimetrová výšková převaha Běleho? Kdo lépe zvládne důležitou bitvu ve střední váze, účastník druhé OKTAGON Výzvy, nebo finalista jejího prvního ročníku?

Šestadvacetiletého Jakuba Běleho zná československé publikum MMA z prvního ročníku OkTAGON Výzvy. V něm se dopracoval až do samotného finále, měl tedy blízko k tomu, aby se stal vůbec prvním šampionem OKTAGONU. V prvním kole finálového souboje však Jakub prohrál s Gáborem Borárošem na škrcení.

Aktuální zápasové skóre Běleho činí pět výher a šest porážek, naposledy podlehl Davidu Hoškovi v O2 Areně při OKTAGONU 15. O pár měsíců dříve na Štvanici si připsal kontroverzní výhru nad Miroslavem Brožem, kterého ukončil už po pětasedmdesáti vteřinách. Novinkou u Jakuba je změna gymu, z pražské Penty se přestěhoval pod křídla Andrého Reinderse.

Jakubovým soupeřem bude v prvním podzimním turnaji jednatřicetiletý Slovák Tomáš Bolo. Ten měl být původním soupeřem Václava Mikuláška na turnaji v Ostravě, všichni ale víme, jak to s březnovým turnajem dopadlo. Bolo se také objevil v projektu Výzva, konkrétně ve druhém ročníku. Roli jednoho z favoritů ale nepotvrdil a ze série se poroučel po škrcení od Michala Kotalíka. Od té doby uběhly už tři roky, Bolo si od té doby ale připsal pouze jedinou prohru. Jeho zápasová bilance činí osm výher a šest porážek. Od roku 2018 se v kleci objevil třikrát. Nejprve si poradil s Francouzem Yvanem Sorelem, kterého donutil odklepat po kimuře, na OKTAGONU 7 se také utkal s Davidem Hoškem, jejich zápas skončil remízou. No a ve svém posledním duelu zdolal na body Miroslava Vacka.

Klíčovým faktorem záříjového souboje těchto zápasníků bude výška. Ta hraje jednoznačně do karet Jakubovi Bělemu, který je se svými 191 centimetry o čtrnáct centimetrů vyšší než jeho soupeř. S takovou výškovou převahou už se dá pracovat. Výhodou Tomáše Bola pak může být wrestling.

Běle je šestka žebříčku střední váhy, Bolovi patří devátá příčka. Hned první podzimní turnaj ale může žebříčkem výrazně zamíchat, číslo pět Branislav Zuzák se totiž na tomtéž turnaji utká se Zdeňkem Polívkou.

Kdo lépe zvládne důležitou bitvu ve střední váze, uvidíte už 26. září na PPV.