PREVIEW: Kuzník v. Fodor – Zhořkne favoritovi návrat do klece?

Na turnaji OKTAGON 17 nás čeká i československý souboj dvou elitních lehkých vah. Do klece se po dlouhé době postaví Matěj Kuzník, který bude čelit rozjetému Františku Fodorovi.

Matěj Kuzník (12-5) patří na domácí scéně mezi nejtalentovanější zápasníky lehké váhy. Jeho silnou stránkou je bezpochyby práce na zemi, kde dokázal utáhnout i Ronalda Paradeisera. Ostravský rodák má na svém kontě dvanáct profesionálních vítězství, ze kterých dokázal osm ukončit před limitem. Svůj poslední zápas měl v roce 2018, kdy dokázal porazit na body Jaroslava Jartima. Pak ale následovala dlouhá nucená pauza, kvůli nepříjemnému zranění kolene.  Nyní se ale pětadvacetiletý bojovník vrací zpět do boje a je připraven dojít až na samotný vrchol lehké váhy.

Kuzník je známý tím, že se nikdy nebrání žádné těžké výzvě a je schopen bojovat proti komukoliv. V minulosti například čelil i současnému zástupci UFC, Ludovítu Kleinovi, se kterým sice prohrál, avšak v zápase ukázal obrovskou výdrž a tvrdost.  Do organizace OKTAGON MMA se vrací po více než dvou letech a ve svém návratu se hodlá předvést v tom nejlepším světle. Čeká ho však velmi těžká výzva.

František Fodor (8-5) na sebe poprvé upozornil v historicky první sérii show OKTAGON Výzva, kde si ho fanoušci ihned zamilovali. Fodor měl po vítězství nad Petrem Novákem zaslouženě postoupit do semifinále, ale kvůli zranění ramene byl nucen odstoupit.  Na turnaji OKTAGON 1 ale dokázal porazit ve druhém kole Jakuba Bahníka a zdálo se, že má slovenský zápasník skvěle našlápnuto. Pak ale přišla studená sprcha v podobě dvou porážek v řadě.

Po prohře s Poborským a Konrádem se ale „Fero“ dokázal oklepat  a připsat si důležité vítězství proti talentovanému Samuelu Daňkovi, kterého ukončil na TKO a později i proti Azizi Dauliatovi.

Kuzník a Fodor se dobře znají, v minulosti spolu totiž trénovali ve známém slovenském gymu OFA, kde Fodor trénuje doposud. Kuzník je však momentálně pod vedením Andrého Reinderse, takže půjde i o souboj dvou předních tělocvičen domácí scény.

Kuzníkovou výhodou do zápasu bude skvělá fyzička, dominantní wrestling a tvrdost, kterou ukázal například ve zmiňovaném souboji s Kleinem. Naopak pro Fodora může hrát zápasové tempo, protože Kuzník se vrací po dlouhé pauze. Sázkové kanceláře jasně favorizují Kuzníka. Tipsport na výhru ostravského rodáka vypsal kurz 1.4.

Dokáže Matěj Kuzník zvítězit a pomalu si prošlapávat cestu k titulu? Nebo si Fodor se svým soupeřem poradí a připíše si cenný skalp?