PREVIEW: Pukač v. Wittner

Třetím ze série podzimních turnajů, který chce organizace OKTAGON MMA nabídnout svým fanouškům v takzvané brněnské pevnosti, bude OKTAGON 18. Jeho hlavním zápasem pak má být bitva dvou slovenských welterových vah Jozefa Wittnera a Roberta Pukače.

“Kdo by tě v OKTAGONU zajímal dál,” ptal se promotér Ondřej Novotný Wittnera po jeho posledním vyhraném zápase na turnaji Prime1 v dubnu loňského roku. “S Robem Pukačem by to byla pořádná mastěnice,” odpověděl pokorně Jožo a zápas byl na světě.

Původně se měl s Diamantovým čávem střetnout na OKTAGON Prime 4 v Košicích, z turnaje ale vinou vládních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru sešlo. Oba se tak potkají až 21.listopadu.

Vyzyvatel Wittner je aktuální trojkou žebříčku weltrové váhy OKTAGONU. Chuť vítězství zakusil ve své kariéře dvanáctkrát ze svých čtrnácti zápasů a minulý týden v Brně mohl dost dobře nastoupit i do zápasu o titul s Davidem Kozmou, v říjnu loňského roku ale prohrál se zatím posledním titulovým vyzyvatelem Maté Kertészem a o svou šanci na boj se šampionem tak pro tuto chvíli přišel. Kertész ho porazil na turnaji Prime 2 koncem prvního kola na TKO. Wittnera můžeme považovat za specialistu na submise, těch už v kariéře nasbíral osm. Své obě prohry zaznamenal před limitem na TKO. Reprezentant košického Top Teamu se měl původně na jaře představit i v projektu OKTAGON Underground, z něj ale nakonec odstoupil.

“Čtyři dny před turnajem jsem dostal informaci, že se zápas přesouvá do Prahy, což by pro mě znamenalo překonat vzdálenost 700 kilometrů, navíc jsem nemohl přijet bez svého trenéra a v dnešní době se tím i vystavoval hrozbě další karantény a finanční ztráty,” vysvětloval tehdy Wittner své rozhodnutí.

Wittnerovým soupeřem bude číslo devět v žebříčku Robo Pukač. Ten se k MMA vrátil v roce 2018 po tříleté pauze zaviněné zraněním ramene. Od té doby se představil na půdě OKTAGONU s Janem Jankou a Tomášem Kuželou s tím, že oba soupeře porazil. Naposledy jsme ho mohli vidět v Bitvě o trůny v září loňského roku. Pětikolovou bitvu s Pirátem Krištofičem ale prohrál na body.

Tento fight bude okořeněný i tradiční rivalitou, Pukač reprezentuje bratislavskou OFU. Pro Wittnera může v zápase hrát váhová převaha, pokud by se zápas dostal na zem, měl by košický rodák velkou výhodu. Právě wrestling a boj na zemi se ukázal jako klíčový v zápase Pukače s Pirátem. Robo je naopak silnější v postoji. Kdo zvítězí a získá skalp svého rivala, to se dozvíme už třetí listopadovou sobotu.