Pyramida Bellatoru jde do finále! Legendární Fedor s Baderem a talent s magickou levačkou Pico

Bellator a jeho vyvrcholení pyramidy těžkých vah je konečně tady. Cestu do grandiózního finále si počas celého roku 2018 vybrázdil legendární Fedor Emelianenko a bývalý TOP vyzyvatel UFC Ryan Bader.

Od dob, kdy MMA fanoušci a vlastně celá komunita začali používat výraz G.O.A.T jakožto označení pro nejlepšího bojovníka všech dob, právě Fedor Emelianko nemohl chybět v žádném z výběrů. Po skvělé etapě 8 let bez jediné porážky (2001-2009) a skalpů jmen jako Nogueira, Mark Hunt, Mark Coleman nebo Cro-Cop Filipovic, přišly tři porážky v řadě v organizaci Strikeforce.  I když se na domácí půdě v Rusku dokázal třemi vítězstvími úspěšně vrátit „do hry“, v roce 2012 přišly myšlenky na důchod.

Na Silvestrovském turnaji RIZINU v roce 2015 se ale hvězdný Fedor vrátil, zvítězil a po dvou letech přišla nová etapa s názvem Bellator. Dlouhodobý kontrakt s organizací odstartoval na historicky prvním turnaji ve slavném Madison Square Garden, kde v očekávané a hodně kontroverzní bitvě po minutě první kola podlehl Mitrionovi.

Po oznámení pyramidy těžkých vah bylo jasné, že Fedor musí být součástí. Taky že ano a i když mu po prohře s Mitrionem sázkové kanceláře příliš velkou naději nedávaly, The Last Emperor se dokázal probojovat až do samotného finále.

Ve finíle ho čeká Ryan Bader. Nutno dodat, že jeho cesta do finále byla přeci jen o chlup obtížnější. Po přechodu z polotěžké váhy (kde se v Bellatoru stal šampionem) ho čekal těžkotonážní King Mo Lawal a pak právě Matt Mitrione, jeden z největších favoritů. S oběma si ale bez sebemenších problémů poradil a nyní má před sebou další zápas, který ho může nesmazatelně zapsat do dějin.

Když se Bader nepustil do přestřelky s Mittrionem, s největší pravděpodobností se do ní nepustí ani s Fedorem. Můžeme očekávat hodně takedownů a taky bučení. I to ale Bader přežije a pokud to bude znamenat obepnutí titulu kolem jeho pasu, zvládne to.

Kalifornská sportovní komise prozradila, že na Fedora čeká odměna $300,000 a na Badera polovičních $150,000.

Na katě, jakožto co-main event, nebude chybět ani super talent a největší želízko v bellatorském ohni Aaron Pico. Po smolném MMA debutu v Madison Square Garden se dokázal čtyřmi vítězstvími senzačně dostat zpátky do hry. A jeden výstavní knokaut střídal druhý. Díky úderu, za který by se nemuseli stydět ani bojovníci ve střední váze, ukončil všechny soupeře v prvním kole.

Bellator 214 už tradičně bohužel nebude k vidění ani na jedené z českých televizních stanic. Pokud chcete sledovat živě, musí vám od čtyř rána posloužit Google.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here