Jestli je někdo, komu změna váhové kategorie prospěla, je to právě Rafael Dos Anjos. Po dlouholetém tažení v lehké váze se každé další shazování stávalo obtížnějším, až přišlo definitivní rozhodnutí pro přestup do welteru.

S odstupem času třeba říct, že to byla správná volba. Stačí se podívat na jeho sérii tří vítězství v řadě a blížící se zápas o prozatímní titul welterové váhy.

Poslední týden zachvátilo MMA internet video Darrena Tilla a jeho náročného shazování, kdy se musel doslova odplazit ze sauny a pak jeho chvilkové oslepnutí na běžícím páse. V konečném důsledku onu požadovanou váhu ani nesplnil. Zcela oprávněně se tedy nabízí otázka, jestli to vážně stojí za to a jestli by nebylo lepší přece jen jít o váhu výš.

Právě to předpovídá i Rafael Dos Anjos.

„Nemyslím si, že by ještě dlouho vydržel ve welterové váze. Pokaždé, co uděláte váhu, je to příště těžší a těžší. Já už tohle zažil v lehké váze. To stejné se stane i jemu a bude muset do střední.“

„On tu váhu ani neudělal, a když vyšlo video, nemohli si dovolit zveřejnit druhou polovinu jeho shazování, protože to bylo až moc brutální. Kdyby chtěl bojovat o titul, musel by shodit další dvě kila. Je to skvělý bojovník a je mu teprve 25 let, takhle to dlouho nevydrží.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here