Rekordní OKTAGON 11 otřásl Ostravou! Tvrdé knokauty, submise a elektrizující atmosféra

OKTAGON 11 je za námi! Ostravská Ostravar aréna hostila rekordní československou show. Vůbec poprvé domácí MMA akce přitáhla do haly neuvěřitelných 11.350 diváků, kteří si téměř 6 hodin užívali naprosto famózní show a hlavně atraktivní zápasy.

Smršť ukončení. Z celkem 12 zápasů skončily pouze 3 na body, jinak se hned v 9 zápasech ukončovalo ať už na tvrdá KO či nekompromisní submise před limitem.

Hned první část turnaje – takzvanou PRELIMS kartu – odstartovaly parádní výkony bojovníků. V prvním zápase si bez větších potíží se slovenským soupeřem poradil domácí Tomáš Linh Le Sy.

O velké překvapení se postaral domácí talent Mateusz Legierski, který vzal zápas na poslední chvíli a i tak se mu povedlo porazit favorizovaného Michala Konráda už v prvním kole. Své kvality a velké ambice potvrdil šampion třetí série show OKTAGON Výzva Karol Ryšavý, který s velkým přehledem prošel přes zkušeného Jaroslava Jartima, kterého v prvním kole uškrtil na submisi.

Jedním z adeptů na nejlepší zápas večera byla bitva českého Thora Tomáše Kužely a „diamantového čáva“ ze Slovenska Roba Pukače, který po strhující bitvě v třetím kole ukořistil vítězství na technicky knokaut. Hlavním hřebem první karty turnaje nebyl nikdo jiný, než český Terminátor Karlos Vémola a jeho premiéra v organizace OKTAGON. S nebezpečným polákem se vypořádal tak, jak slíbil – v prvním kole a byla na nohou.

Strhujícími výkony a s elektrizující atmosférou pokračovala i hlavní karta, která servírovala šest zápasu. V tom prvním si o slovo řekl účastník první série show OKTAGON Výzva – Milan Ďatelinka, který si došlápl na do té doby neporaženého Miroslava Broža a z pozice outsidera předvedl opravdu nelítostný knokaut, po kterém musel být Brož z klece vynesen na nosítkách. Naštěstí to ale nic vážného nebylo a je v pořádku.

V dalším zápase šli domácí fanoušci do varu. Na řadu totiž přišla očekávaná a nenávistí prolnutá Bitva o Ostravu, kterou nakonec v prvním kole na škrcení ovládl Václav Mikulášek, když Andrése Rašku nijak výrazně nepustil do zápasu a všem fanouškům ukázal, že se s ním mezi domácí špičkou musí počítat.

Premiéry v OKTAGONu se dočkal i evropský šampion JayJay Gottvald. Jen pár dní před zápasem se mu zranil původní soupeř a musel se spokojit s náhradou v podobě neporaženého Mantase Zakauskase. Ten se s pozicí outsidera popasoval skvěle a zkušenějšímu soupeři zdatně vzdoroval celých 15 minut a bezhlavě si šel pro vítězství.  Gottvald však snahu i vůli soupeře kontroloval a díky převeza slavil vítězství na body.

Neskutečný obrat vykouzlil z rukávu maďarský super-talent Máté Kertesz. Po extrémně náročném prvním kole, kdy schytal nespočet tvrdých úderů, to k neuvěření normálního smrtelníka zvládl a ve druhém kole převzal otěže. Po přesných úderech se mu povedlo zápas přenést na zem a tam ho nakonec i ukončit.

Těžko uvěřit, že po takové akční náloži byly na řadě ještě dva hlavní taháky. Mnohými očekávaná a mnohými zatracovaná odveta mezi Milošem Petrášek a Jeremy Kimballem sice dopadla stejně, jako v O2 aréně – vítězstvím amerického veterána UFC, avšak Miloš Petrášek předvedl úctyhodný výkon a hodně dobrých momentů. Kimball si tedy odnesl vítězství na body a po zápase taky zápletku s Attilou Véghem, který hodlá Petráška pomstít a utkat se s Kimballem na OKTAGON 12 v Bratislavě.

Celý večer pak parádní podívanou završila titulová bitva o „Krále welterové váhy“ mezi domácím Růžovým Panterem Kozmou a diskutovaným rebelem Pirátem Krištofičem. Ze začátku jasně dominoval šampion Kozma, ale jak šel čas a minuty byly delší a delší, začal se do zápasu dostávat i Krištofič. Po pětadvacetiminutové válce si vítězství na body a svou první titulovou obhajobu připsal domácí David Kozma.

Po oznámení turnaje asi málokdo čekal, že by se mimo metropole – ať už Prahu nebo Bratislavu – dokázalo nějaké organizaci vyprodat více, než desetitisícovou arénu. OKTAGONu se to povedlo a skvěle tak nastartovali svůj program pro rok 2019. Příští zastávku organizace chystá 26. 4. v Košicích a následně 8. 6. v Bratislavě.