Podzimní turné XFN se rozjelo nejprve v Plzni, kde nechyběli Makhmud Muradov, Petr „Píno“ Ondruš či jako náhradník Karlos Vémola. Diváci se navíc konečně dočkali zápasu Tomáš Fiala vs. Jakub Běle, který si s jistotou odnesl neoficiální cenu pro utkání večera.

Souboj byl pestrý hned na několika frontách, už jen proto, že si oba v jednom kole dokázali uštědřit údery do slabin, po kterých potřebovali nějaký čas na odpočinek. Byl to však o 9 cm vyšší Běle, který využíval této výhody a dokázal krásně umisťovat kolena na bradu neúnavného Fialy. Ten se snažil zkracovat vzdálenost, být aktivní, ale příliš úderů se mu nepodařilo trefit, a tak to ve druhém kole musel vymyslet trochu jinak. Zatímco Běle stále hrozil především svými koleny, ve chvíli, kdy poslal Fialu na zem, si jeho soupeř perfektně z obrany dokázal včas připravit pozici pro nasazení trianglu. Zklamaný Běle tak prohrál velmi dobře rozjetý duel.

Kvalitní výkon předvedl také navrátilec Petr „Píno“ Ondruš. Jeho poslední zápas před plánovaným koncem kariéry sice nebyl tak dávno (v prosinci 2017 v Praze), ale hlavní tahák plzeňského galavečera určitě naznačil, že je připravený na další velká utkání. Po úvodní několikaminutové oťukávačce se Ondruš začal spoléhat na svůj osvědčený postoj a vyplatilo se – jeho kopy či údery z kontru nacházely ve většině případů přesný cíl, ale soupeř Jusuf Hajrovič byl velice odolný a za každou cenu chtěl utkání dostat na zem – i přestože schytával jeden úder za druhým. Nakonec padl ve třetím kole a Ondruš tak naznačil svoji formu před střetnutím s Patrikem Kinclem v O2 Aréně.

Dominance od Karlose Vémoly se očekávala a také přišla se všímvšudy. „Terminátor“ chtěl mermomocí ukončit zápas na submisi v 1. kole tak, aby se podle svých slov neunavil na Moise Rimbona, který ho čeká 18. listopadu v Bratislavě. Pokoušel se nasadit nejrůznější škrcení, ale nic z toho mu nevyšlo, a tak když se duel dostal překvapivě do druhého kola, vrátil se Vémola k tomu, co používá nejčastěji – ground and pound. Jeho polský protivník Mateusz Ostrowski dostal podle očekávání spoustu úderů, ale vydržel hodně.

Naopak Makhmud Muradov nebyl spokojený se svým výkonem proti Deyanu Topalskimu i přesto, že ho dokázal ukončit 2 vteřiny před koncem 1. kola.

Velké zklamání také zažili Luboš Raušer a Daniel Brunclík. První jmenovaný předvedl těžkotonážní válku s domácím Pavlem Plešincem, kterou mohl v několika případech ukončit ve svůj prospěch. Jenomže rozpoložení mysli a fyzická kondice nakonec rozhodly ve 3. kole o tom, že Plešinec měl prostor na nasazení rear-naked chokeu. To velmi populární „Bruno“ udělal s Nemanjou Nikoličem velkou chybu na začátku zápasu a draze za to zaplatil trpkou a velmi rychlou porážkou na škrcení.

Matouš Kohout se vrátil zpět po krátké pauze způsobené účastí na Mistrovství Evropy v thajském boxu a přestože nebyl v úvodu duelu s Žarkem Golubovičem v nejlepší náladě po odebrání bodu za nedovolený loket, dokázal to přetavit ve velkou agresivitu a ukončení ve 2. kole.

Svůj profesionální debut v MMA si odbyla také velmi úspěšná thajboxerka Martina Jindrová, která svoji Muay Thai strategii dokázala naplnit v utkání s tvrdou Italkou Angelicou Vezzoli a zvítězila 3:0 na body.

XFN chystá v následujících týdnech další akce:
10. listopadu – XFN 13 – Pardubice
18. listopadu – XFN 14 – Bratislava
27. prosince – XFN: Marpo vs. Rytmus – Praha, O2 Aréna

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here