REPORTÁŽ: OKTAGON 9, aneb rekordní show plná emocí a atraktivních zápasů

OKTAGON 9

Slovensko má za sebou MMA akci s rekordní návštěvností. Sobotní večer smíšených bojových umění si do Zimního stadiónu Ondreje Nepely přišlo na vlastní kůže vychutnat přibližně 8000 diváků a hned dvojnásobně tak byla překonána návštěva z OKTAGON 4 v Hant Aréně.

Hlavnímu slovenskému městu se bezmála roční čekání na „návrat Oktagonu“ vyplatilo. Dvacítka bojovníků předvedla výkony a celkově podívanou, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat. Na své si v největší slovenské aréně přišel opravdu každý. Od taktických bitev na body až po rychlá ukončení KO nebo submise.

Na kartě předzápasů, která byla k vidění pouze v aréně, se blýsklo hned několik bojovníků. Svůj potenciál ukázal třeba Martin Buday, ze kterého se pomalu ale jistě stává další hrozba pro elitní české a slovenské těžké váhy.  Svého soupeře tvrdými ranami knokautoval hned v prvním kole.

Téměř po roční pauze zvládnul svůj návrat úspěšně i oblíbenec fanoušků z první série show OKTAGON Výzva, Milan Ďatelinka. Ze souboje s českým Pavlem Salčákem odcházel jako vítěz už po dvou minutách prvního kola, díky úderům na zemi (ground & pound).

Dalším navrátilcem byl i slovenský lovec Radovan Úškrt. Toho v zápase, který začal hlavní kartu, čekal nebezpečný polský soupeř Lukasz Bugara. Zkušenějšího soupeře se však finalista druhé série show OKTAGON Výzva nezalekl a opět úřadovaly jeho pověstné tvrdé údery. Ty soupeře poslaly k zemi taktéž v prvním kole.

K nejočekávanějším zápasům večera bezesporu patřily dva semifinálové zápasy pyramidy welterových vah. Na jedné straně populární Gábor Boráros s legendárním rekordmanem „Číňanem“ Poborským. Tady zápas trval něco málo přes minutu. Boráros nastoupil ve velkém tlaku a u klece se mu i navzdory bohatým zkušenostem Poborského, podařilo nasadit ukázkovou gilotinu, kterou zápas i ukončil.

V druhém semifinálovém zápase si pro vítězství došel favorizovaný elitní český bojovník David Kozma. Ten s maďarským super-talentem Kerteszem podstoupil patnáctiminutovou bitvu, v které si i přes dobrý pohyb a obranu soupeře odnesl jednostranné vítězství u bodových rozhodčích 3:0.

V hlavním zápase i navzdory bojovnému výkonu padl domácí bojovník Pirát Krištofič, který na nebezpečného polského soupeře v kleci nenašel žádnou odpověď a i přes pár světlých momentů prohrál jednoznačně na body.

Cesta do O2 arény

Atraktivní zápasy a show v Bratislavě zadělaly na pořádnou akci v pražské O2 aréně, kde se uskuteční jubilejní desátý turnaj organizace OKTAGON MMA. V Praze nastoupí největší elita domácí scény v plné síle v čele s šampióny světového formátu Tomášem Deákem a Attilou Véghem.

K tomu finále pyramidy welterových vah Boráros vs Kozma, titulový zápas Miloše Petráška nebo návrat „diamantového čáva“ Roba Pukače.

Kromě hvězdných jmen se fanoušci mohou těšit také na velkolepé vyvrcholení třetí série show OKTAGON Výzva a nového šampióna.

Lístky na OKTAGON 10 17.11. v O2 aréně na TICKETPORTAL.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here