Robert Whittaker: „Romero nadčlověk? Když jsem ho kopl, byl jako z betonu“

Po úspěšné pětikolové obhajobě pásu střední váhy na UFC 225 má australský šampion Robert Whittaker několik otázek ohledně zdravotního stavu Yoela Romera, který nesplnil váhový limit a druhý den byl perfektně připraven k titulovému zápasu. Whittaker nechápe, jak se mohl Romero do druhého dne zregenerovat a vůbec nastoupit do oktagonu.

Šampion střední váhy má pochybnosti ohledně testování bojovníků organizací USADA. Nerozumí tomu, jak se Romero dokázal rychle vzpamatovat z brutálního shazování a v den zápasu být znovu ve stoprocentní formě.

„Ať už je Romerův rehydratační program jakýkoliv, chtěl bych znát podrobnosti. Z kostlivce, který přišel na vážení, neudělal váhu a vypadal jako by měl brzy umřít, byl druhý den v oktagonu úplně jiný člověk. Mlátil jsem ho do hlavy opravdu tvrdě a on to vydržel jako nic.“

V den vážení nemohl Romero téměř chodit. Byl v opravdu špatném stavu, který vyvrcholil nesplněním váhového limitu. Nic nenasvědčovalo tomu, že byl měl být v den zápasu ve stoprocentní formě. Přesto dokázal odzápasit pět kol v neskutečném tempu a ustál Whittakerovi tvrdé údery.

„Ať se hydratoval jakýmkoliv způsobem, chtěl bych to zkusit taky. Dělá to z vás nadčlověka. Když jsem ho kopl, cítil jsem jak je tvrdý, jako by byl z betonu a to je prostě směšné. Když jsme bojovali před rokem, zdaleka tak tvrdý nebyl.“

Whittaker neobviňuje Romera z braní zakázaných látek, ale má určitě výhrady k testování od USADA. Yoel byl testován před turnajem UFC 225, ale po zápase žádným testem neprošel. Problémem je otázka „místa pobytu“ bojovníka, která neusnadňuje testování bojovníků.

„Když nejste doma, když dorazí, varují vás. Tak to je. Máte povolena dvě varování za rok. Pokud tedy berete zakázané látky, jde se lehce testům vyhnout. To je směšné“.

Šampionovy pochybnosti jsou na místě. Yoel Romero opravdu vypadá, jako by byl vytesán z kamene. Ve čtyřiceti letech disponuje neskutečnou fyzickou silou, a proto se nelze divit, že je obviňován z užívání zakázaných látek. Na Romerovu obranu, nikdy neměl žádný test pozitivní, takže vše jsou jen pouhé spekulace. Sám velký GSP nedávno prohlásil, že dnešní zakázané látky jsou v těle zjistitelné pár dní, ale jejich účinek trvá týdny. Vše nasvědčuje tomu, že ani USADA úplně nezabrání užívání nedovolených prostředků.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here