Robert Whittaker: Zasloužím si titulový zápas!

Bývalý šampion střední váhy si nedávno připsal důležitou výhru nad Jaredem Cannonierem, což jej posunulo na pozici titulového vyzyvatele. Whittaker si ale zřejmě na titulovou šanci bude muset nějaký čas počkat.

Robert Whittaker po vítězstvím nad Cannonierem prohlásil, že si potřebuje dát nějaký čas oddych a zápasit hodlá až v příštím roce. UFC ale na nikoho nečeká a pár dní nato byl ohlášen Adesanyův přesun do polotěžké váhy pro zápas s Blachowiczem.

Prezident UFC ale bral Whittakerovo prohlášení jako náznak, že s Adesanyou bojovat nechce. Bývalý šampion ale toto vyjádření značně odmítá.

„Ten zápas mi nebyl ani navrhnut,“ řekl Whittaker o odvetě s Adesanyou. „Ani se o tom souboji nemluvilo, neproběhla žádná korespondence, diskuze ani žádná další komunikace, prostě nic! To, co jsem řekl po zápase s Cannonierem úplně obrátili!“

Australský bojovník na turnaji UFC 253, po prohře s Adesanyou, přišel o pás šampiona. Pak se ale vrátil na vítěznou vlnu, když porazil Darrena Tilla a Jareda Cannoniera. Po dvou vítězstvích v řadě si proto Whittaker myslí, že další jeho zápas musí být o titul.

„Je to momentálně jediný zápas, který mi dává smysl,“ říká Whittaker o možné odvetě s Adesanyou. „Chci s Adesanyou bojovat, jen nechci zápasit kolem Vánoc, to je vše. Cannonier měl být dalším v pořadí o titul, ale já ho porazil, takže si tu titulovou šanci zasloužím já.“

Whittaker má z jedenácti zápasů ve střední váze deset výher, plus dvě vítězství za sebou, což je důvodem, proč se pro něj nenabízí jiná možnost, než v bojovat v příštím zápase o titul. Politika UFC ale někdy dokáže být velmi nemilosrdná. A právě veškerá politika ve sportu je tím, co Whittaker nesnáší.

„Nesnáším veškeré ty věci okolo politiky, je to součást sportu, kterou naprosto nenávidím,“ řekl Whittaker. „Já jsem sportovec, bojovník. Mým úkolem je bojovat v kleci s někým, koho proti mně postaví. Nerad se zabývám vším ostatním. Proto přeci existují žebříčky, ne? Mělo by to být velmi jednoduché, ale bohužel to tak nefunguje.“

Ve hře je momentálně i souboj Jacka Hermanssona s Kevinem Hollandem, který nahradil Darrena Tilla, kvůli zranění. Jelikož se teď situace ve střední divizi mírně zkomplikovala, je tedy možné, že se Whittaker ještě před titulovou bitvou, utká s vítězem zápasu Hermansson vs Holland. Devětadvacetiletý zápasník ale o jiný zápas nestojí.

„Neexistuje žádný jiný zápas, který by mě zajímal, kromě titulu,“ řekl Whittaker. „Je to moje právo a zasloužím si to!“