Šampión Jon Jones neprošel náhodným testem na drogy!

Sotva si mohl UFC šampión polotěžké váhy Jon Jones odnést zpátky domů svůj pás a připíchnout ho na zeď na obvyklé místo, musí čelit jednomu z největších skandálů své dosavadní kariéry. Po jeho vítězném zápase s Danielem Cormierem, který proběhl 3. ledna tohoto roku, se z laboratoří NSAC (Nevada State Athletic Commission) vrátil pozitivní test na benzoylecgonine, který je hlavní chemickou látkou v kokainu. Testování proběhlo 4. prosince 2014 a pozitivní výsledek se vrátil 23. prosince.

Co z toho pro jeden z největších talentů historie MMA a současnou světovou jedničku napříč všemi váhami plyne? Vlastně nic moc. Benzoylecgonine jako takový totiž není na seznamu zakázaných látek, takže i kdyby se Cormier rozkrájel, výsledek zápasu to nijak nezmění a Jon Jones zůstává nadále právoplatným šampiónem polotěžké váhy. Nicméně, haterům a kritikům teď nalil tolik oleje do ohně, že jej bude hasit asi hodně dlouho.

„S podporou své rodiny jsem nastoupil odvykací kůru. Chci se omluvit své snoubence, svým dětem, mé matce, otci a bratrům za chybu, kterou jsem udělal. Chtěl bych se omluvit i UFC, trenérům, sponzorům a hlavně fanouškům. Beru tento léčebný program velice vážně. Proto budu teď se svojí rodinou a ocením soukromí“, dodal Jones ve svém oficiálním prohlášení.

Zvláštní je, že v kuloárech UFC nebylo tímto výsledkem překvapeno mnoho lidí – naopak. Už delší dobu se hlasitě šuškalo o tom, že Jones je drogově závislý. Nicméně, UFC podala po tomto oznámení své vlastní prohlášení:

Podporujeme rozhodnutí Jona Jonese nastoupit na odvykací kůru. I když jsme zklamáni pozitivním výsledkem, tleskáme mu pro jeho rozhodnutí nastoupit na léčení. Jon je silný a odvážný bojovník v oktagonu a my očekáváme, že se se stejnou pílí a odhodláním postaví i k tomuto problému. Chválíme jeho rozhodnutí a těšíme se až se z tohoto programu vrátí jako lepší člověk.

K celé věci se vyjádřil i prezident UFC Dana White, který jen dodal: „Jsem hrdý na Jona, že se rozhodl nastoupit léčení v odvykacím zařízení. Jsem si jistý, že se z tohoto programu vrátí jako šampión, kterým bezesporu je“.

Otázkou k zamyšlení pak zůstává, zda-li by UFC byla tak shovívavá v případě jiného zápasníka? Jones je megastar UFC a není o tom pochyb, ale mít možnost pyšnit se titulem šampióna UFC s sebou nese i velký kus zodpovědnosti, na kterou by se nemělo zapomínat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here