Šampion Procházka v zájmu světových médii, Bitva Šampionů s Baderem táhne „Modlím se za ten zápas“

Po velkém uznání na domácí půdě začalo jméno nejlepšího českého MMA bojovníka rezonovat i v zahraničí.

Jiří Procházka má za sebou velká úspěch. Získat titul šampiona jedné z největších světových organizací si dřív nebo později vyžádalo i pozornost světových médii.

Takzvaně do parády si českého samuraje vzal jeden z největších MMA webů na světě MMA Fighting. Jiří byl hostem jejich podcastu Eurobash, který jak už název napovídá, se zaměřuje na evropské bojovníky. Poté byla část rozhovoru přepsána i do samotného článku.

Téma je totiž velké. Kromě úspěchu se také mluví o potencionálním zápase s šampionem druhé největší světové MMA organizace Bellator Ryanem Baderem.

Pětatřicetiletý Ryan Bader patří dlouhodobě mezi naprostou elitu. V UFC byl dlouho v TOP 10 polotěžké váhy a po přechodu do Bellatoru okamžitě získal titul. Následně se rozhodnul vyzkoušet si i pyramidu těžkých vah, kterou rovněž suverénně opanoval.

A tohle přesně je ta výzva, kterou by rád podstoupil i Jiří Procházka.

„To je přesně to, co hledám. Mám rád velké výzvy. Musím cítit, že mi soupeř chce vzít život. Když totiž bojuju o život, bojuju nejlépe. Titul šampiona Bellatoru by byl mou největší výzvou. Musel bych ukázat své nejlepší schopnosti.“

„Poslední tři zápasy v RIZINu nebyly zas tak dobré. Soupeři byli kvalitní, ale necítil jsem se nijak extra pod tlakem.“

„Modlím se za ten zápas a chci ho. Udělám pro něj cokoliv a pak v tom zápase nechám duši.“

Bader patří mezi nejlepší wrestlery v MMA. Jak by tedy podle Jirky jejich zápas mohl vypadat?

„V mé hlavě si to představuju podobně jako jeho zápas v UFC s Lyotem Machidou.“

„Je to jeden z mých nejoblíbenějších zápasů, protože je v něm demonstrována skvělá technika a také to, jak bojovník může v ten správný moment soupeře nachytat. Nebyl to dlouhý zápas, ale takhle bych s Baderem chtěl bojovat. Jeden, dva údery s perfektní precizností, dobrým pohybem a v ten správný moment.“

Lyoto Machida takhle v roce 2012 Badera v druhém kole knokautoval.