Senzace! Vémola půjde o titul střední váhy, soupeř ho chce naučit slušnému chování

Jubilejní turnaj OKTAGON 20 zažije titulovou bitvu o pás střední váhy, o něj se utkají Karlos Vémola a Alex Lohore.

Rodák z předměstí Paříže se pyšní zápasovou bilancí 19-5, devět soupeřů ukončil před limitem, sedm dalších dokázal upáčit. Je pětinásobným šampionem a v posledních dvou letech zápasí pod hlavičkou prestižní organizace Cage Warriors. Ve světovém žebříčku středních vah mu patří 93. příčka, Karlos je naproti tomu podle serveru fightmatrix.com sedmašedesátá nejlepší střední váha.

Karlos Vémola Lohoreho nazlobil svým pozápasovým chováním po duelu s Mikuláškem na OKTAGONU 19, kterému. “Tam, odkud pocházím, nemáme rádi šikanátory. Zápasem nenávist končí, podáváme si ruce a následuje respekt. Karlos to evidentně neumí, jedu ho do Brna naučit slušnému chování,” vzkazuje Vémolovi Lohore. Titulová bitva tak bude pořádně vyhrocená.

V roce 2015 oba zápasili pod hlavičkou anglické UCMMA, kde Vémola získal pás polotěžké váhy, o rok později se stal šampionem welteru i Lohore. Oba zápasníky spojuje i místo působiště. V roce 2005 se Lohore z Paříže přestěhoval do Jižního Londýna, kde zápasnicky právě Vémola od roku 2003 dospíval. “Celý život jsem zvyklý fungovat v ghettu, v Paříži i v Londýně. Zápasením reprezentuju tenhle styl života,” říká třicetiletý zápasník, jehož přezdívkou je Killer Kid.

Po UCMMA následovala štace v Bellatoru a anglické BAMMA. I tam se stal šampionem welterové divize. I během následného působení v Cage Warriors se pokoušel o zisk titulového opasku, v březnu loňského roku se ale v titulové bitvě nakonec radoval Nicklas Dalby, který poté, co Lohoreho knockoutoval, dostal nabídku z UFC. Ještě žádnému soupeři se však Lohoreho nepodařilo ukončit na submisi, právě těch má Vémola na svém kontě už patnáct.

Třaskavá bitva o titulový pás ve střední váze je na programu na turnaji OKTAGON 20, ten se uskuteční 30.prosince v brněnském Zoner Bobyhall.