Na televizní obrazovky opět dorazila oblíbená show ze světa bojových sportů, OKTAGON VÝZVA. Do boje vyráží čtveřice z české republiky a Slovenska.

Na začátku první epizody nám byla tradičně představena osmička zajímavých bojovníků a tváří třetí série. Obě strany vypadají vyrovnaně, avšak na papíře, co se týče skóre v profesionálních zápasech, je mírná převaha na straně Česka.

Mezi trenéry je to zase naopak. Tam českou stranu Martínek & Petrášek svými zkušenostmi jasně válcují ostřílení trenéři a legendy slovenské scény Ilja Škondrič a Attila Végh. Český tým trenérů tohle bere jako výzvu a s novou rolí jsou připraveni se vypořádat.

„Z obou předchozích ročníků je tahle skupina vůbec ta nejlepší a myslím, že všichni můžeme zvítězit. Je to obrovská šance ukázat jak slovenskému týmu, tak fanouškům, že naše MMA je lepší než to jejich.“ motivuje své svěřence novopečený trenér Petrášek.

TÝMOVÁ VÝZVA

Po ubytování v nové vile a „nafasování slušivého oktagonského oblečení“ se šlo na první týmovou výzvu. Hlavní roli, podobně jako v kleci, hrála kromě síly hlava a vůle nepolevit. Duel v držení sudů piva nakonec skončil vítězně pro tým Slovenska, hlavně tedy zásluhou Omara. Výhra znamená jediné, možnost pro trenéry složit první zápasovou dvojici.

Ilja společně s Attilou měli pro první zápas jasné koně. Omar a Karol Ryšavý. Kvůli shazování vzal premiérový zápas série druhý jmenovaný. Soupeře si Karol vlastně sám zvolil, Tomáše Le Sy, kterého viděl vyhrát na turnaji OKTAGON 5 a rád ho chtěl sám porazit.

Po prvním staredownu přišly na řadu tréninkové drily.  Obě strany měly svou zvolenou taktiku a ve vlastních očích kompletně nastudovaného soupeře. Le Sy představoval jasnou hrozbu v postoji, načež Ryšavý byl považován za komplexnějšího bojovníka s nekompromisním tahem na bránu.

Shazování váhy proběhlo bez větších problémů. Oba bojovníci doháněli váhu společně v sauně. Ryšavý se mohl opřít o podporu týmové kolegy Paradeisera. Le Symu se týmové podpory nedostálo, na což si nakonec postěžoval i trenér Martínek s tím, že je třeba to do dalšího zápasu napravit.

Tomáš Le Sy Linh vs. Karol Ryšavý

Po menší grilovačce a prvním zahradním koupání přišel na řadu samotným zápas. A začalo to pěkně zostra. Oba bojovníci se hned na začátku pustili do zběsilé přestřelky, kde po zvedáku šel k zemi první Le Sy. O nic vážného ale nešlo a jelo se dál. Zápas šel zpět nahoru a divácky atraktivní přestřelka pokračovala.

Ve stejně atraktivním ale zároveň i fyzicky náročném tempu se neslo i druhé kolo. Zvedák střídal hák a přítomní fanoušci si duel užívali plnými doušky.

Vyčerpáni, ale přesto odhodlání s cílem získat první vítězství série, šli bojovníci do třetího kola. Takřka celé poslední kolo se odehrávalo na zemi, kde si pro vítězství na technický knokaut nakonec došel slovenský bijec Karol Ryšavý. Už teď je jasné, že na takovou přestřelku se jen tak nezapomene a laťka „atraktivnosti“ zápasu byla nastavena hodně vysoko.

Oba borci si zaslouží velký respekt, v kleci nechali své maximum a předvedli velká srdce. Cesta je ale stále otevřená, semifinále totiž musí být Česko-slovenské. Cesta do FINÁLE začíná.

Finále třetí série OKTAGON Výzva se uskuteční 17. 11. na turnaji OKTAGON 10 v O2 aréně. Lístky TICKETPORTAL.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here