Shrnutí 7. ep OKTAGON Výzva 3 – FINÁLE nebo nic

Z minulého dílu známe prvního finalistu, který se v pražské O2 aréně utká o titul šampiona třetí série show OKTAGON Výzva – Jakuba Dohnala. V kontroverzním a těsném zápase na body porazil Matúše Arpáše.

Celá série se blíží do velkého FINÁLE a zbývá jediné – druhý finalista.

Na začátku epizody si ještě celá osmička i společně s trenéry zrekapitulovali zápas. Jedni viděli výhru Jakuba, druzí naopak Matúše. Nic z toho ovšem není podstatné, rozhodli rozhodčí. Jede se dál.

SOUBOJ o FINÁLE. Karol Ryšavý nebo Aziz Dauliatov?

Ještě před samotným zápasem bude kromě náročného tréninku náročné i shazování. Hlavně psychicky. Oba bojovníci se totiž v Karlových Varech museli vyrovnávat nástrahám špičkové a chutné místní kuchyně.

„Pro mě je to velmi důležitý zápas, to finále chci. Azizovi nezávidím, že musí jít proti mně,“ řekl po staredownu Ryšavý.

„Soupeře jako já ještě nepotkal, bude to mít těžké,“ předpovídal Dauliatov.

Dauliatov se při trénincích mohl těšit vedení šampióna těžké váhy OKTAGONu Michala Martínka, s kterým procvičoval hlavně postoj. Trénink byl obtížný, hlavně kvůli absenci nějakých těch sacharidů a dlouhému shazování. I přesto byl český tým přesvědčen, že bylo natrénováno vše důležité.

Na slovenské straně byl trénink rovněž zaměřen na techniky v postoji a také obraně proti strhům. I Karola trápil nedostatek sacharidů a tedy energie. Při samotném shazování to byl ale právě Karol, kdo to zvládl hladce a bez problémů.

Trápil se naopak Aziz, kterému to v sauně moc nešlo, na první pokus nenavážil a v dalších dvou hodinách musel ještě pár desítek gramů hubnout běháním. Úspěšně.

Předzápasový staredown ukázal, že jsou oba bojovníci velice motivovaní a nejdou pro nic jiného, než vítězství.

ZÁPAS

Hned od prvních sekund bylo jasné, že nás čeká pořádná přestřelka a taky že ano. Oba bojovníci si v postoji vyměňovali tvrdé úder a nutno říct, že o něco přesnější byl Ryšavý. Právě tomu se povedlo zablokovat Azizův pokus o takedown a sám ho vzal na zem. Tam se mu ho také po pár desítek vteřinách podařilo uškrtit.

Druhým semifinalistou se tedy stává Karol Ryšavý a s Jakubem Dohnalem se už 17. 11. popere o titul šampiona třetí série show OKTAGON Výzva.

Lístky TICKETPORTAL.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here