Silvu již dohnalo stáří, myslí si Michael Bisping

Anderson „The Spider“ Silva utrpěl další těžkou porážku. Jared Cannonier dokázal ukončit legendu v prvním kole poté, co Silvu zranil tvrdými lowkicky. Nejlepší bojovník v historii střední váhy si připsal čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů a všeobecně zní hlasy, že by měl ukončit kariéru.

„The Spider“ několik let naprosto dominoval střední váze. Posunul celé MMA o pořádný kus dopředu a stal se světovou hvězdou. Jenže čas člověk nezastaví. Silva i jeho trenérský tým tvrdí, že věk nehraje roli a Anderson má stále co světu nabídnout. Ve 44 letech je nejstarším zápasníkem napříč UFC.

Bývalý britský světový šampion a člen síně slávy – Michael „Hrabě“ Bisping dokázal Silvu porazit na domácí půdě v roce 2016. V minulém roce ukončil kariéru a nyní se stal uznávaným odborníkem.

„Anderson Silva je pravou legendou našeho sportu – obětoval tomu celý život. Byl dlouholetým šampiónem, ale už je mu čtyřiačtyřicet. Spousta lidí se ptá – jak je možné, že ještě zápasí? Dnes večer vypadal skvěle, ale stejně prohrál. Dostal tvrdý kop a myslím, že si přetrhl vazy v koleni. Dohonil ho věk a  nemyslím si, že ho ještě někdy uvidíme zápasit. Nemusí si nic dokazovat. Užij si sportovní důchod.“

Další legendární bojovník B. J. Penn se stal prvním zápasníkem UFC, který má na kontě 7 proher v řadě. I zde nastal čas odejít do sportovního důchodu. Penn zápasení miluje, avšak poslední roky spíše ničí svůj úžasný sportovní odkaz. Pokud nechce dopadnout stejně i Anderson Silva, měl by skončit a užívat si status legendy, která přivedla k MMA miliony diváků po celém světě.