Skokani roku podle FCN, část druhá

Včera jsme vám nabídli první trojici ze šesti skokanů roku. Pojďme se podívat na další tři bojovníky, kteří se v roce 2020 dostali do širokého povědomí veřejnosti.

VLASTO ČEPO

Bitvu Čepo vs. Jevický z projektu OKTAGON Underground si pamatujeme asi všichni. Díky této neskutečné válce si Slovák přezdívaný „El Chapo“ získal obdiv nejednoho fanouška a stal se prakticky přes noc vycházející hvězdou. Ve svojí krasojízdě pokračoval a v semifinále sestřelil Tlkance aby pak ve finále porazil Krištofiče na body. K superfinále s Matějem Peňázem nakonec pro zranění českého borce nakonec nedošlo, takže krasojízdě obou z nich v projektu o krále podzemí chyběla už jen vzájemná konfrontace v kleci.

Rozjetého Čepa dokázal zastavil až na konci roku polský bojovník Strzelczyk na turnaji OKTAGON 17. Vlasto tak zaznamenal první profesionální prohru kariéry v MMA. Byť zakončil konec roku porážkou, je stále vnímán jako nadějný slovenský prospekt.

Jeho profesionální bilance je momentálně 4-1, všechny soupeře dokázal ukončit před limitem, všechny v prvním kole. Na nový rok oznámil, že se stěhuje do chorvatské pobočky ATT v Záhřebu, což mu v jeho slibné kariéře může jenom pomoct.

ANDREJ KALAŠNIK
Reprezentant Jetsaam gymu s profesionální bilancí 7-2, amatérský mistr ČR v MMA a pětinásobný mistr ČR v zápase, to je vizitka Brňáka s Ukrajinskými kořeny. Pod hlavičkou organizace OKTAGON MMA startoval již dvakrát. Do obecnější známosti se dostal až po senzační výhře na norským bijcem Johnsenem. Toho dokázal ukončit již v prvním kole na galavečeru OKTAGON 17, což mu vyneslo i bonus za výkon večera.

Diváky si také získal na svou stranu vystupováním po zápase a na tiskové konferenci. Andrej má na welterovou váhu skvělé proporce a se svými 189 centimetry, velkým rozpětím paží a dominantním wrestlingem může v této divizi ještě výrazně zamíchat žebříčkovým pořadím.

MATĚJ PEŇÁZ

Naši šestici uzavírá současná šestka střední váhy kickboxerské ligy mistrů Glory. Peňáz má v pouhých 23 letech za sebou několik významných úspěchů v postojových disciplínách z nichž zmíníme evropský titul WMC v thaiboxu nebo evropský titul WKN v kickboxu.

Přechod do malých rukavic si vyzkoušel v OKTAGONU Underground a byla to spanilá jízda. Tři zápasy, tří vítězství a z toho dvě ukončení před limitem. Následovala ostrá premiéra v MMA proti zkušenému Jevickému, ale ani ten nedokázal rozjetého Matěje zastavit.

Peňáz tedy k profesionálnímu rekordu v kickboxu 23-3 přidal také první výhru z klece. Stále však platí, že má Matěj platnou smlouvu v Glory, jeho kariéra se tak může ubírat oběma směry.