Stephen Thompson si brousí zuby na Robbie Lawlera

Wonderboy vs. Anthony Pettis hlavním zápasem UFC Nashville. Čeká se atraktivní duel dvou postojářů, kteří dokáži v oktagonu předvádět neskutečné věci. Thompson si je jistý svým vítězstvím a již vyhlíží dalšího soupeře – Robbie Lawlera.

Populární americký kickboxer (57-0) získává slávu i v MMA. Dvakrát zápasil o titul s Tyronem Woodleym, pás však nezískal. Nyní je zpátky na vítězné vlně a duel s Pettisem již netrpělivě vyhlíží.

Anthony Pettis je bývalý šampion lehké váhy. Zápasil v pérové, lehké a nyní zkouší štěstí ve welterové váze. Showtime předvedl neskutečnou výdrž a obrovské srdce v úžasném souboji s Tony Fergusonem. Kariéra bojovníka, který se proslavil „showtime kickem“ je jako na houpačce a duel s Thompsonem bude dalším těžkým testem v kariéře dvaatřicetiletého bojovníka.

Wonderboy Thompson očekává v sobotu ukončení před limitem a svou pozornost zaměřuje na dalšího bývalého šampiona – Robbie Lawlera.

„Lawler je souboj, který mě zajímá již delší dobu. Byl jsem jeho velkým fanouškem, protože byl ve welterové váze opravdové mostrum. V zápase proti Askrenovi vypadal skvěle. Myslím si, že roční pauza měla na Robbieho pozitivní vliv. Bylo by skvělé s ním zápasit. UFC bude pořádat turnaj v mém rodném městě. Za tři měsíce. Doufám, že k tomu zápasu skutečně dojde.“

Thompson řekl, že byl jejich vzájemný duel téměř domluven, avšak Lawler dal přednost zápasu s Benem Askrenem.

„Dostal jsem slovo, že ten zápas bude. Až během turnaje UFC 230 jsem zjistil, že má domluvený souboj s Askrenem. Nevím, jestli to domluvilo UFC nebo to chtěli Robbieho trenéři, ale to se prostě stává.“

Porážka v Liverpoolu od Darrena Tilla vyřadila Thompsona z titulových diskuzí. Sobotní přesvědčivé vítězství znovu vrátí Wonderboye do světel reflektorů a podvědomí fanoušků.

„Řekl bych, že velké vítězství nad Pettisem mě vrátí zpátky. Je to téměř deset měsíců, co jsem naposledy zápasil. Lidé o vás přestanou mluvit, zapomenou na vás. Já jim chci v sobotu ukázat, že jsem pořád tady! A porazit  Lawlera? Jednoho z nejlepším welterů všech dob. Možná mě to neposune žebříčkem, ale všem definitivě ukáži, že jsem zpět.“

Stephen Thompson je populární nejen kvůli svému bojovému stylu, ale i chování mimo oktagon. Trénuje malé děti karate, angažuje se v charitativních projektech, je skvělým vzorem pro mládež. Zápasník, kterému titul fanoušci přejí, jako málokomu.