T.J. Dillashaw se vzdal titulu šampiona, za pozitivní nález je suspendován na rok

T.J. Dillashaw informoval o tom, že se kvůli nepříznivému nálezu, o kterém ho informovala USADA, vzdává titulu šampiona bantamové váhy.

„Všem mým fanouškům… rád bych byl první, kdo oznámí, že mě USADA a NYSAC informovaly, o vzorku s nepříznivým nálezem z mého posledního zápasu. Zatímco slovy nedokážu popsat, jak moc jsem zklamaný, tak společně s celým týmem pracujeme na pochopení a vyřešení téhle situace. Se vším respektem ke zbytku divize jsem UFC vzhledem k okolnostem informoval o tom, že se dobrovolně vzdávám titulu,“

Jen co to Dillashaw oznámil, hodinu na to šla s celou věcí ven i USADA. T.J. Dillashaw dostává za pozitivní antidopingový nález, který byl z jeho těla odebrán v den zápasu s Cejudem, roční stopku a pokutu ve výši $10,000.

Stále není jasné, co přesně v těle – teď už bývalého – šampiona našli. New yorská sportovní komise nález zatím označila jen jako „zakázanou látku“.

V tomto případě můžeme být rádi, že Dillashaw v lednu s Cejudovem prohrál. V případě jeho vítězství už bychom totiž teď neprávem neměli divizi muších vah.