THE BEST OF K1 + MUAY THAI 2014 ČESKO-SLOVENSKÉ SCÉNY – DÍL 2.

ZÁPAS ROKU

HUTNÍK vs. ILUNGA – GIBU NIGHT – byť nedopadl pro našeho borce a domácí fanoušky dobře, tak se jednalo bezpochyby o nejžhavější zápas roku a jeho kvalita byla obrovská. Nejprve Ilunga na kraji prohry a následně otočka, několik počítání a TKO. Zkrátka zápas jako řemen ve kterém Ondra ukázal jak světový borec to je!

ŠENKÝR vs. IDRÁNYI – CLASH MUAY THAI – duel, který sliboval velkou bitvu a také ji přinesl. Mnoho lidí nečekalo, že stále ještě čerstvý vítěz Tatneft se skvěle rozjetou zápasouvou sérií nebude stačit na Šenkýra, který měl v té době také již více než rok bez porážky. Skvělý zápas s počítáním Vlada po highkicku a jeho obrovská snaha o zvrat v třetím kole. Prostě pro bojová báseň!

Dalších povedených zápasů bylo mnoho a každý může mít trochu jinou chuť, ale vyzvedl bych ještě duely:
Moravčík vs. Sichtman na W5 a bohužel trochu okrádačka Vlada.
Pavle vs. Pacas Nitra – finále pyramidy, která byla celá skvělá.
Možný vs. Mora EPF 3. – kdy Polák zkoušel přesvědčit, že je nesmrtelný.
Novák vs. Zoa Clash – nádherný výkon Marka o kterém jistě ještě hodně uslyšíme.
Mazur vs. Beausejour Clash – francouz udivoval od nástupu do konce, ale Janko minimálně držel tempo.
Soukup vs. Faycal NV 9. – otočka po několika počítáních v podání navrátilce Soukupa.

K.O. ROKU

TIGRAN vs. ČERVEŇ – CLASH MUAY THAI – bradavice jako vyšitá, zmáčknutý vypínač a zhasnuto, aneb spi sladce můj princi! Dle mého názoru se tomuto lednovému KO již nic nevyrovnalo a Tigran měl mimo skvělé sezóny i nejlepší trefu roku 2014!

GYM ROKU

HANUMAN GYM BRATISLAVA – letos poodskočil všem a to poměrně výrazně. Fero Starý vypiloval své talenty k velkým zápasům a troufnu si tvrdit, že momentálně disponuje nejširší základnou kvalitních bojovníků, kteří jsou schopni předvádět světové výkony a plnit haly.

Jména jako IVAN PAVLE, LUCIA KRAJČOVIČ, MARKO NOVÁK, DANO HROMEK, MICHAL HALADA a další. zaručují opravdu elitní podívanou. Co se děje poměrně přirozeně je velmi dobrá práce se základnou a s fanoušky a tak jak u HGP, tak především u výše zmiňovaných bojovníků. Díky FB profilům a Instagramu roste základna, která si na tyhle lidi koupí lístek téměř kdykoliv a potlesk je samozřejmě tím nejlepším oceněním práce všech!

DIAMOND GYM + FIRE GYM
Stejně jako loni jsou tyto dva týmy opět ve velmi dobrém postavení díky míře talentu jak na straně vedení, tak na straně trenérské a samozřejmě přímo u bojovníků. Od ostatních je odlišuje jak profi přístup, tak množství zápasů a samozřejmě opět i vlastní turnaje.
Byť jsou oba týmy velmi jiné, tak v hodnocení je řadím na druhé místo společně.

Z dalších Top týmů bych vybral pro různé důvody:
BODY GYM POPRAD, MUAY THAI BRNO, ELWIS A PRETORIAN GYM OSTRAVA, HANUMAN GYM PRAHA, LANNA GYM, X-GYM, TKBC PRAHA, HIGLANDERS TRUTNOV

TRENÉR ROKU

FERO STARÝ – ten kluk je prostě borec. Mimo jeho skvělou povahu, kdy je opravdu výborným parťákem pro cokoliv je samozřejmě špičkovým trenérem, který se zrodil z bývalého bojovníka. Kariéry svých svěřenců staví trpělivě a s rozumem. Když něco zacílí, tak dokáže své svěřence připravit i na zápasy, které se zprvu zdají být možná zbytečnou výzvou, ale většinou se ukáže opak. Jména, které za ním stojí jsme již jmenovali a můžeme přidat zástup dalších, kteří se teprve ke slávě derou a nebo ji možná ani nikdy nezískají, ale Fero a lidi okolo něj je u sportu dokáží udržet svým entuziasmem a kvalitou. Mimo Lucii, která je již světovou špičkou (byť má stále na čem pracovat) je největší klenot Ivan Pavle a pakliže se GLORY opravdu znovu rozjede, tak právě Pavle je v mých očích ten správný produkt.
Čekám od této dvojice velké věci a již prověrka s Řekem, který uspal Petra Vondráčka a následná s Tomášem Hronem ukáže jak moc si můžeme od Ivana v jeho 21 letech slibovat!

IVAN ŠUMICHRÁST + DANO POPLUHÁR – neobhájili loňské vítězství, což je dáno i tím, že se jim dva klíčoví borci zranili (Šeňo + Minči) nicméně o to víc vynikají jejich úspěchy s Cingelem, ale i dalšími borci, kteří krok po kroku ovládají scénu.

Další velmi úspění trenéři scény jsou: (pořadí je náhodné)

MARTIN BELÁK – se sice rozešel s Vlado Moravčíkem, ale dle mého názoru to dlouhodobě prospěje oběma. Konský a Mazur jsou starčí koně, kteří, ovšem pořád skvěle táhnou a především práci na Jankovi opravdu obdivuji. Na Youngblood vidíme vyrůstat pořád mnoho nových borců Szajko atd. A Belák zásobuje scénu nadstandartním produktem.

KAREL KAISER – se vrátil na scénu v poslední době nejen se svýmá „starýma puškama“, ale skvěle se rok podařil jak Hronovi, tak Tigranovi a Karel má rozhodně pořád co nabídnout!

VIKTOR PETRLÍK – se v Lanně postaral nejen o růst Michala Krčmáře, Fencla a dalších mladších kluků, ale letos dal chuť i zápal do boje dvěma supertíhám Soukupovi a Vondráčkovi a pro oba to byl pod jeho vedením velmi úspěšný rok a vlastně návrat na scénu.

ZDENĚK ŠVAMBERK – se v TKBC soustředí na kvalitu a to se mu daří. Nenápadný Ondřej Sova si doma ve své váze roste do velkého mistra a proměna Matouše Kohouta je doslova zázračná. Ze série porážek se vyklubala série vítězství, která již pokračuje i v roce 2015 a Kohout se stává jednou z hlavních tváří scény!

PETR MACHÁČEK – má kolem sebe pořád kvalitu, ovšem jak sám v rozhovoru po odchodu Spejbla řekl na podobný diamant se narazí možná jen jednou za život. Nicméně Petr má s klukama neustále nadstandartní výsledky v poměru vítězství a porážek.

LUKÁŠ BODY – má velmi silný tým a již v letošním roce bude dle mého názoru atakovat absolutní TOP. Garaj, Hadzima, Možný, Lamanec a další vyrážejí do boje o nadvládu nad scénou a pro každého jsou nepříjemným soupeřem!

PROMOTÉR ROKU

Těžká volba, neb je toho hodně ke srovnávání a možná i hodně nesrovnatelného. Vítězem však nakonec je:

MARTIN BELÁK – série YANGBLOOD pořád šlape velkým tempem a je škoda, že prosakují občasné neshody, ale i tak je to pořád nejčastěji pořádaný turnaj s velmi slušnou úrovní a přesahem do ČR a letos možná ještě dále. Ale co Maťovi zajišťuje první místo jsou nakonec jeho kontakty v zahraničí.

Poskládal dohromady pro zahraniční produkci W5 v Bratislavě a borci jako Cosmo a další k němu mají evidentně vřelý vztah. Nic podobného u nás žádný jiný promotér zatím nedokázal. Navíc má Marin spoustu zápasů pro své borce v zahraničí ať už se jedná o Franci, oblíbené Thajsko, Phillipíny, nebo stále rostoucí Čínu. Zkrátka mezinárodní přesah Beláka je jedinečný a nedá se jen tak dohnat!

FERO STARÝ – začal rok skvělým turnajem CLASH MUAY THAI a pokračoval čtyřmi HANUMAN CUPY. Celkově 5 turnajů a jeden lepší než druhý. Startovky dávají šanci domácím borcům, ale Fero vozí i velmi dobré zahraniční soupeře a sponzoři se jej oprávněně drží.

ROBERT KAJÁNEK – se dal letos dohromady hned s několika dalšími lidmi na vícero projektech a během několika let vytvořil nejen nadstandartně pojatý produkt DIAMOND EXPLOSION, ale evidentně se z něj stal i vyhledávaný projekt manažer, který dokáže postavit turnaj na klíč a vzhledem k tomu, že je Robo detailista, tak jsou všichni vždy velmi spokojení.

SKOKAN ČI OBJEV ROKU

MATOUŠ KOHOUT – byl pro mě jednoznačná volba. Loni jsem už zvedal pověstné „Klausovo“ obočí a byl celý nesvůj jak to bude pokračovat. Rok 2014 však Kohout „zakokrhal“ do útoku a pod jeho rukama neuspěl vlastně žádný soupeř. Kohout porazil v závěru roku i Gazdíka a letos již navázal vítězstvím v pyramidě Tatneft, nicméně tu do tohoto hodnocení nepočítám. Kohout vyhrával na všech frontách a dá se říci také ve všech vahách. Zároveň je to sympaťák jak projevem, tak chováním a marketingově zajímavý borec. Gratulace!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here