Tyron Woodley: Maia pro mě není žádná extra výzva. Ze všech TOP 10 vyzyvatelů na něj sedím nejlépe

Tyron Woodley na pondělní The MMAHour řekl, že ho ještě UFC ohledně titulového zápasu proti Demianu Maiovi nekontaktovalo. Pokud Maia vážně bude dalším soupeřem v obraně titulu, Woodley se ho nijak nebojí.

“Nemám nic proti zápasu s Demianem Maiou, co se obtížnosti týče. Myslím si, že ze všech TOP 10 vyzyvatelů, jsem právě já, tím, který proti Maiovi sedí nejlépe. Byl jsem na takovéto typy trénovaný a vím jak na ně. Několikrát jsem proti takovým bojoval.”

“Mých posledních 5 zápasů bylo proti ‚southpaw‘ (většinou leváci s opačným postojem) bojovníkům – Dong Hyun Kim, Kelvin Gastelum, Robbie Lawler, Stephen Thompson – tento styl znám velmi dobře a mám na to skvělé zdroje – chlápka jako Ben Askern. Můžu vzít telefon a zavolat i Jakeu Shieldsovi, který odjel do Brazílie a dominoval Demianu Maiovi.”

Maia na UFC 211 navýšil svojí šňůru zápasů bez porážky na úctyhodných 7 a papírově je tak určitě tím pravým a zaslouženým bojovníkem, který by měl dostat titulovou šanci. I když je teď na vrcholu svých sil a v nejlepší formě, jedna věc, v dnešní době hodně důležitá věc, mu chybí, a to schopnost prodat sebe sama. Pokud by měl přijít do hry někdo jako GSP nebo Nick Diaz, bylo by to určitě o něčem jiném. Stejně to vidí i Tyron Woodley, kterého Maia jako soupeř příliš nezajímá.

“Nezajímá mě to. Nijak mi to nezvyšuje adrenalin. Abych byl upřímný, Demian Maia, se ještě stále snaží vybudovat svojí ‚značku‘ a jméno. Myslím, že moje ‚značka‘ je už o něco výš a chtěl bych jít nahoru a ne se vracet. Musíte si uvědomit, že mám za sebou 2 hodně otravné tréninkové kempy. Příprava na Stephena Thompsona není vůbec zábavná. Není sranda mít jako sparringa Sage Northcutta, který tam lítá přes celý oktagon a používá kopy, které jsem nikdy předtím neviděl. Já byl nucen tomu čelit a najít správnou cestu, jak proti tomu. Neměl jsem žáden prostor, abych využil svojí explozivou, protože když na chvíli ztratíte pozornost, dostanete KO.”

“Takže pochopte, další přípravný kemp na specialistu ve svém oboru – tak jako je Stephen Thompson specialista na karate, tak je Maia specialista na jiu-jitsu a oboum se to povedlo převést do MMA, kde se jím daří-  je pro mě dost otravné. Když se nabízelo jméno jako Jorge Masvidal, říkal jsem si jo, ten chlápek mě docela zajímá, má svůj vlastní styl jako v boji, tak v tom, jak se prezentuje na tiskových konferencích. To mě zajímalo a mohla to být zábava.”

“Už jsem si plánoval kemp založený na možném zápasu s Masvidalem, GSP nebo Nickem Diazem, prostě s postojářema. S Danou Whitem jsem ještě nemluvil. Nevolali mi. Měl bych se s nimi co nejdřív sejít a uvidím, co mají.”

“Zanedlouho se chystám do Las Vegas. Naplánuju si nějakou tu schůzku s Danou Whitem a uvidím, co pro mě chystá. Nehodlám se ale jen tak lehce domluvit. Demian Maia není bojovník, který by měl jakkoliv posunout laťku výš nebo zajímat diváky. Pořád ještě nevím, jaké vůbec byly pay-per-view prodeje ze zápasu s Thompsonem. Bylo to docela těžké, jít mezi fanoušky a snažit se propagovat zápas, který už všichni jednou viděli. S Maiou to bude podobné, on je totiž asi ten nejzdvořilejší muž na planetě zemi. Chovám k němu obrovský respekt, ale tahák pro diváky to prostě není.”

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here