UFC 216 PREVIEW, sázkařské okénko a video z vážení

UFC 216 Tony Ferguson vs. Kevin Lee PREVIEW: představení hlavní a video z vážení

Začátek hlavní karty dnes (ze soboty na neděli) klasicky ve 4h ráno.

Beniel Dariush (14-3) vs. Evan Dunham (17-6)

Evan Dunham byl někdy roku 2010 velkým prospektem, záhy však přišlo pár proher a hype byl fuč. Nyní je ale zpět a v plné síle. Mnoho lidí už v jeho návrat mezi TOP 15 nepočítalo, on to ale dokázal a pomohla mu v tom série 4 vítězství v řadě. Beniel Dariush se na vrchol dostal poměrně rychle, pak však přišlo hořké zjištění – elita lehké váhy je hodně nabitá a udržet se tam není lehké. V posledních 4 zápasech rozdělil svou úspěšnost přesně na půl a po knockoutu od Barbozy by se rád vzpamatoval a vykročil vítězně. Stylově byl Dariush od začátku kariéry hlavně grappler, s postupem času však také dokázal zlepšit svůj postoj a stal se z něj víceméně všestranný bojovník. Evan Dunham je na tom podobně. Obstojný kickboxer s excelentním jiu-jitsu. Čeká nás bitva elitních bojovníků lehké váhy o vstup do vysněné TOP 10.

Fabricio Werdum (21-7-1) vs. Derrick Lewis (18-5, 1NC)

Jedni z nejlepších světových těžkotonážníků v jedné kleci? Ano. Posledních pár let však bylo pro Fabricio Werduma hodně bizarních. Poté, co spektakulárně získal titul těžké váhy, ho naprosto podprůměrným výkonem ztratil. Následoval zápas s Travisem Brownem, na kterého začátkem každého kola místo podání ruky vyběhl s front kickem na hlavu a po zápase si dokonce kopnul do jeho trenéra. Po téhle blamáži přišel na řadu zápas a to s dlouholetým rivalem Overeemem. Za tu dobu stihl Derrick Lewis 7 zápas, z nichž 6 vyhrál a po prohře s Huntem a hrozbami o konci kariéry ho čeká další velký zápas. Když už si odmyslíme psychické výpadky Werduma, je to ten nejvšestrannější bojovník divize. Technicky je na tom o několik tříd výš, než Lewis. Musí bojovat chytře a nepouštět se do žádných přestřelek, to je totiž parketa Lewise, který srovná se zemí, co se před něj postaví. Pokud to tedy nemá bradu Marka Hunta.

Demetrious Johnson (26-2-1) vs. Ray Borg (11-2)

Zápas o nastolení nového rekordu v počtu titulových obhajob v řadě. Mluvíme samozřejmě o Demetriousi Johnsonovi, dlouhodobě nejlepšímu bojovníkovi muší váhy na světě. Všech deset předchozích vyzyvatelů takřka hravě odmítnul. Bude to s Borgem jiné? Těžko říct, člověk by si i přál, aby měl Johnson, zvaný DJ, ve své váhové kategorii nějakého vyzyvatele, který má na to ho opravdu vážně ohrozit. Demetrious Johnson v UFC je totiž něco jako Floyd Mayweather v boxu. Dokonale čte své soupeře, po chvilce je má nastudované jako knihu a nic jim nedovolí. Záleží už jen na něm, jestli je ukončí nebo utahá na 5 kol. Hodně odborníků říká, že je na něj třeba chaos. To je přesně styl, který vyznává Ray Borg, silově neskutečně vybavený bojovník. K vítězství musí přinést něco opravdu nečekaného a neortodoxního. K jeho přednostem patří chaos, velký nátlak, různé létající kolena a hlavně excelentní wrestling podpořený velkou silou.  Zdali to bude stačit na takměř dokonalého Demetriouse Johnsona, jeho rychlost, preciznost a psychickou rovnováhu? Uvidíme.

Tony Ferguson (23-3) vs. Kevin Lee (16-2)

12 z 13 vs. 11 z 9 vyhraných zápasů + 9 vs. 5 vítězství v řadě. Takhle by se dal ve zkratce a statisticky popsat hlavní zápas UFC 216 o interim titul lehké váhy Ferguson vs. Lee. První zmiňovaný, má na svém kontě nejdelší sérii vítězství v historii lehké váhy UFC. Tony Ferguson je zkrátka zvíře. Neortodoxní pohyby, styl a předzápasový trash talk. Napříč celou soupiskou UFC najdete jen stěží podobného bojovníka. Konečně se dočkal své “titulové“ šance. U Kevina Lee to dejme tomu mohlo ještě chvíli počkat, ale ono když nikdo s Fergusonem nechce v divizi bojovat, tak je to potom těžké. Čeká nás souboj dvou stylů. Tony Ferguson s jeho účinným a přesným postojem, udržováním vzdálenosti. Jakmile se ho někdo pokusí vzít dolů, umí se z toho hravě vyhrabat a ještě než vůbec dopadne na zem, se oku lahodícími otočkami dokáže z nepříznivé situace dostat. Kevin Lee je jedním z nejlepších wrestlerů divize. Jeho styl je jednoduchý. Dostat se na soupeře, vzít ho na zem a tam ho kontrolovat. Ať už ground and pound nebo nasazení nějakého toho škrcení. Je to vůbec rekordem v počtu pokusů škrcení rear-naked-choke.

Zápas a rivalita je už teď hodně vyhrocená a vyhypovaná. Uvidíme, jak ke všemu přidá ještě fakt, že vítěz se pravděpodobně utká o pravý titul s Conorem McGregorem a jak se to přenese do samotného zápasu.

UFC sázkařské okénko #26

Skóre z minula (UFC Fight Night 117)

Vojta –4/9

Ondřej – 6/9

Celkové skóre je – 196/311 pro Vojtu a 197/311 pro Ondřeje.

Pokud ještě nemáte vsazeno a chcete sázet s námi, tak se připojte do naší sázkařské komunity na fortuně. Více informací o bonusech apod. najdete zde.

This slideshow requires JavaScript.

VIDEO Z VÁŽENÍ:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here