Gian Villante (15-9) vs. Francimar Barroso (19-6, 1 NC)

Souboj veteránů polotěžké váhy, kteří ale nemají příliš pěkné období v UFC. Gian Villante nasbíral bilanci 5:6 od roku 2013 a z posledních 4 zápasů vyhrál pouze jeden. Jeho brazilskému protivníkovi Francimaru Barrosovi se sice v UFC daří o něco lépe (4:3, 1 NC), ale zato nedokázal žádného ze svých soupeřů v této organizaci porazit před limitem. Je tedy logické, že ani jeden z nich není zrovna první volbou na hlavní kartu číslované akce (Villante byl například proti Latifimu na UFC 196), obzvláště když si oba tak trochu získali nálepku „nudných bojovníků“. Villante i Barroso vstupují do zápasu po prohře, první jmenovaný dokonce po dvou v řadě, a tak cítí větší motivaci na zvrat.

Klíče k vítězství

Villanteho často zrazuje horší fyzická kondice, čehož by Barroso mohl využít, ale i on sám je raději, když má zápas pomalejší tempo a nepadá příliš úderů. Navíc se v 6 zápasech pod hlavičkou UFC dostal až k bodování rozhodčích, takže mu dlouhé a klidně i ošklivé zápasy nevadí, když dokáže svého protivníka přebodovat.

Oběma by se poměrně dost hodilo knockoutové vítězství. Když nebudeme počítat zastavení od doktora, Barroso dokázal vypnout soupeře naposledy před 7 lety, a to je dost zásadní údaj, který nahrává jeho soupeři. Villante totiž své poslední 3 výhry zaznamenal právě přes KO. Navíc ve třech z posledních čtyř výher bral cenu za zápas večera, takže zaujmout  určitě občas dokáže.

Villante je lepší boxer a může tady využít svého delšího rozpětí nohou (o 5 cm), aby svého soupeře systematicky rozebral, zatímco si bude držet vzdálenost. Tam by mohla být jeho síla, pakliže se neodhodlá k rychlému knockoutu.

Barroso často chodí po double leg takedownu (takedowny má celkově v průměru 2,56 na zápas), ale tady se bude muset mít na pozoru, protože Villante si je dokáže dobře pohlídat.

Hlavní karta UFC 220 se vysílá ze soboty na neděli 21. ledna ve 4:00 našeho času na Nova Sport 2.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here