UFC 221 může získat druhý titulový zápas

UFC se připravuje na svůj první vstup do západní Austrálie, kde nabídne pay-per-view s pořadovým číslem 221 a hlavním tahákem Whittaker vs. Rockhold o titul nesporného šampiona UFC ve střední váze. Nemusí se však jednat o jediný titulový souboj na této kartě.

Galavečer proběhne 10. února v Perthu, ale už nyní je zřejmé, že začne v 7 hodin ráno tamního času s tím, že hlavní karta poběží od 11 hodin tamního času, aby se ve Spojených státech mohlo vysílat ve standardní dobu. Pro české fanoušky to neznamená žádný výrazný rozdíl, protože hlavní karta UFC 221 vychází na 10. února ve 4:00. Je to z toho důvodu, že se nejedná o Fight Night, který zpravidla nabízí příjemný lokální čas pro fanoušky, ale o placenou akci, kterou si v drtivé většině objednávají američtí diváci a pro ně by noční hodiny v USA nebyly nic moc atraktivního.

I když bude hlavní událostí titulový zápas Whittaker vs. Rockhold s tím, že první jmenovaný bydlí v Sydney a Australané ho milují (nehledě na to, že Whittaker je v současné době jediným šampionem UFC, který má na Austrálii nějaké napojení), UFC zamýšlí, že kartu obohatí ještě o další titulový souboj, jak naznačil Kevin Chang, viceprezident UFC pro oblast Asia Pacific, kam australský trh spadá.

„Určitě je to velice možné a na to se právě teď matchmakeři dívají. Co se týče druhého titulového boje, nic není potvrzené, ale určitě se na to myslí.“

Nyní se může jen spekulovat, o jaký zápas by mohlo jít. Eliminační metodou se dá dojít k tomu, že obhajovat nebudou:

– Stipe Miocic a Daniel Cormier (oba mají zápas na UFC 220)
– Tyron Woodley (zraněný, jde na operaci)
– Conor McGregor (žádná domluva s UFC a návrat na australský trh není nic, co by UFC zajímalo)
– Max Holloway (chybí mu soupeř Frankie Edgar, který se zranil, a nikdo před ním titulový zápas nedostane)

Z mužů by tak reálně přicházel v úvahu Demetrious Johnson, ale toho chce Dana White aktuálně natlačit do superfightu s TJem Dillashawem a pravděpodobně něco takového nedá nikam jinam než na kartu v USA.

Zbývají tedy ženy, konkrétně Amanda Nunes, Rose Namajunas a Nicco Montaňo. Poslední jmenovaná jde na operaci. Nunes nedávno prohlašovala, že ji UFC nechce propagovat a hledá pro ní soupeřku, se kterou by šlo prodávat akce lépe. Poslední možností může být odveta mezi Rose Namajunas a Joannou Jedrzejczyk, který na konci listopadu nevyloučil sám Dana White.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here