UFC 222 – Cyborg vs. Kunitskaya PREVIEW

Cris Cyborg (19-1, 1NC) vs. Yana Kunitskaya (10-3, 1NC)

V MMA jsme jednu věc zažili už několikrát – na každého chlapa je chlap, v tomto případě na každou ženu je žena. Poznala to Ronda Rousey, poznala to Joanna Jedrzejczyk, ale zdali to pozná dnes i Cris Cyborg? Těžko říct.

Šampionka Invicty Yana Kunitskaya je pro většinu fanoušků UFC velkou neznámou a může jen překvapit. Sparing partnerka Holly Holm pod vedením stratégu z JacksonWink Academy má prý recept na neporazitelnou Cris Cyborg.

Ono se to s největší pravděpodobností nepovede, ale prostě bylo potřeba narychlo uklepat nějaký hlavní tahák pro PPV turnaj, tak to teda máme.

Cros Cyborg prohrála pouze svůj debut v roce 2005. Od té doby nasbírala skvělých 16 vítězství v řadě a stala se bezesporu tím nejnebezpečnějším živlem v ženském MMA a suverénně nejlepší ženskou bojovnicí napříč všemi váhovými kategoriemi.

Své soupeřky ničila v Brazílli, Strikeforce, ženské organizaci Invicta FC a nyní i v UFC.

UFC celou divizi ženské pérové váhy vlastně založilo tak trochu právě kvůli Cyborg. Kvůli sporům brazilské bojovnice a Dany Whitea už se zdálo, že k tomu nikdy nedojde. Nakonec došlo a vyplatilo se. Cyborg se hned při první příležitosti stala šampiónkou a po osmi měsících to bude už její třetí titulový zápas.

Yana Kunitskaya si svůj debut v UFC odbude rovnou o titul a jako hlavní tahák PPV turnaje. To se nestává příliš často, navíc, když jste průměrní bojovníci ve své váhové kategorii a máte jít ještě o jednu výš.  V březnu 2017 dokonce prohrála s Tonyou Evinger, kterou o 4 měsíce později Cyborg totálně převálcovala.

Klíče k vítězství

Tohle se bude určovat těžko. Pravděpodobně není aspekt boje, kde by Kunirskaya svou soupeřku nějak převyšovala.

Její Jab (přední) už několikrát dokázal soupeřkám zatopit a celkově se musí spoléhat hlavně na svůj postoj.

Zápas byl ohlášen před třemi týdny a těžko říct, jestli byla Kunitskaya v aktivní přípravě, soudě podle její postavy však určitě navštěvovala minimálně posilovnu.

Jestli svými pěstmi aspoň ohrozí Cris Cyborg, která po ranách Holly Holm skoro ani nemrkla, to se dozvíme už dnes v noci.

Začátek hlavní karty od 4h ráno, živě na Nova Sport 2.

Edgar vs Ortega PREVIEW

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here