UFC 224 Belfort vs. Machida – Kariérně důležitý souboj legend

Pro zápas dvou legend si jen těžko představit lepší místo a příležitost. Hlavní kartu z Rio de Janeira odstartují veteráni Lyoto Machida a Vitor Belfort.

Vitor Belfort (26-13, 1NC) vs. Lyoto Machida (23-8)

Cesta k tomuto zápasu a místu na hlavní kartě číslovaného turnaje byla pro oba dosti trnitá. Drak Machida nesl na svých bedrech tři KO porážky v řadě a UFC ne a ne ho trochu pošetřit, ba naopak. Chtěli si na jeho jméně ušlapat půdu pro své nové hvězdy a vyzyvatele. Posledně však narazili. Machida totiž na Eryka Anderse vyzrál, z taktické bitvy na pět kol si odnesl vítězství na body a ukázal, že v něm stále něco je.

Belfort stejně jako Machida prohrál třikrát v řadě na knokaut a vše musel zachraňovat až naposledy, kdy před domácím publikem porazil Nate Marquardta. To bylo ale někdy před rokem a od té doby nic. Není však tajemstvím, že si Belfort pohrává s myšlenkou odchodu do důchodu. Nebyl by to ale úplný důchod, jako spíše odchod z UFC. Jestli totiž Belfortově kariéře něco neprospělo, tak jsou to chlapi s nádobkami, zkumavkami a tričky USADA. Odchod a třeba poslední rok bojování v Bellatoru by všechny tyto problémy vyřešil a ještě slušných pár dolarů vydělal.

Dost vzpomínek a spekulací, zpět k zápasu.

Klíče k vítězství:

Lyoto Machida alá karete kid své karty vyložil už dávno. Skvělý postojář s citem pro likvidační protiúdery a schopností tančit kolem soupeře. Ve svých nejlepších letech dováděl protivníky k šílenství. Nešlo ho totiž chytnout a nikdy jste si nemohli být jisti, že zrovna teď nepřiletí nějaký kop.

Belfort rovněž vyznává boj v postoji, akorát s podstatně jiným stylem. Místo opatrného pobíhání jde při sebelepší příležitosti naplno kupředu. Tento matchup v rámci postoje lze porovnat k duelu Woodley vs. Thompson, jen s tím, že Belfort ze svých nástupů už není tak efektivní jako kdysi. A právě z toho může a pravděpodobně i bude těžit vychytralý Machida.

Tohle je prostě zápas legend. Ani jeden z nich už určitě nepomýšlí na nějaké titulové naděje nebo souboje s elitními bojovníky divize. Machida podle všeho o ukončení kariéry ještě nepřemýšlí a výhrou by se mohl zase dostat o něco výš a dokázat, že se vyplatí jeho putování ještě nějakou dobu sledovat.

Zveme vás na společné sledování celého večera do pražského BBQ baru Expats. Více info ZDE.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here