Na pohled nenápadná rodačka z Příbrami, zároveň však i chlouba českého MMA a jediná tuzemská zástupkyně v nejprestižnější světové MMA organizaci, Lucie Pudilová (8-2).

Už tuhle sobotu, někdy po půlnoci, se zraky českých fanoušků upřou na texaskou metropoli Dallas, kde krátce po půlnoci startuje velký číslovaný turnaj UFC 228 a s ním i Lucie Pudilová (cca 0:45).

Svůj první zápas v UFC Lucie zvládla asi tak na půl. Sice u bodových rozhodčích nezvítězila, ale u fanoušků ano. Tvář Liny Lansberg proměnila k nepoznání a i ta sama uznala, že si vítězství nezasloužila.

Další dva zápasy už Lucce vyšly a v obou se radovala z vítězství na body. Žebříčkově se – jako historicky první česká bojovnice – doslova probila až do elitní patnáctky. V žebříčku ženské bantamového váhy zaujímá třinácté místo.

Dosud největší test ji však teprve čeká. Na turnaji UFC 228 bude čelit mexické bojovnici Irene Aldana (8-4). Ta, i když svůj první zápas v UFC prohrála, si odnesla bonus $50,000 za zápas večera. Úspěšná byla až v třetím zápase.

Podle světových sázkovek se jedná o velice vyrovnaný match-up a sami bookmakeři neví, na čí stranu se přiklonit. Obě bojovnice vyznávají boj spíše v postoji. Lucie se spoléhá hlavně na své obrovské srdce bojovnice, které ji nedovolí vzdát ani sebehorší situace. Aldana už elitním soupeřkám čelila a dokázala je porazit. Problémy ji dosud dělaly jen bojovnice s dobrým wrestlingem, které jdou s bojem okamžitě na zem, což ji od Lucie s největší pravděpodobností hrozit nebude.

Zvládne-li Lucka tuhle těžkou zkoušku a Aldanu porazí, klidně by se mohla posunout až do elitní desítky.

Kdo má chuť, doražte Lucii a dalším bojovníkům fandit do pražského baru Expats, kde celé UFC 228 včetně předzápasů, budeme sledovat.

Celý turnaj poběží živě na Nova Sport.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here