UFC 254: Preview našlapaného turnaje

Nejočekávanější turnaj roku je už za dveřmi.  Vyvrcholením večera bude titulový zápas Khabib vs Gaethje. Těšit se ovšem můžeme i na další skvělé zápasy.

Robert Whittaker vs Jared Cannonier

Hlavním předzápasem UFC 254 bude souboj o pozici jedničky střední váhy.  Bývalý šampion Robert Whittaker (21-5) se touží vrátit na trůn střední divize, ze kterého jej sesadil minulý rok Israel Adesanya.  Naposledy ovšem zápasil v červenci, kdy porazil na body Darrena Tilla. Devětadvacetiletý Australan je zkušeným komplexním bojovníkem, většinu zápasů ale ukončil na KO. Podobně to však má i jeho soupeř.

Jared Cannoier (13-4) si za svou kariéru prošel hned třemi váhovými kategoriemi. Původně začínal v těžké a polotěžké váze, tam se mu ale příliš nedařilo a tak zkusil štěstí ještě níže. Ve střední váze se očividně našel, za poslední tři zápasy má totiž tři výhry a všechny ukončil před limitem. Cannonier taktéž touží po titulu a přiblížit se k němu hodlá už tuto sobotu. Oba borci preferují ukončení před limitem, jistě nás tedy čeká atraktivní válka.

Alexander Volkov vs Walt Harris

Těšit se můžeme i na zápas těžkých vah. Velezkušený Alexander Volkov (31-8) v poslední době střídá zelená a červená políčka. Naposledy nestačil na Curtise Blaydese, kterému podlehl jednomyslným rozhodnutím bodových rozhodčích. Volkov vyhrál dvacet zápasů na KO a stejně si hodlá poradit i se svým soupeřem.

Sedmařicetiletý Walt Harris (13-8) je doslova těžkotonážním bombardérem. Všechny své vyhrané zápasy totiž ukončil na KO. Stejně jako Volkov ale ve svém posledním zápase prohrál, a to s legendárním Alistairem Overeemem, kterému podlehl na TKO.  Od tohoto souboje těžkých vah se tedy rozhodně nevyplatí odvracet zrak.

Lauren Murphy vs Liliya Shakirova

Nechybět samozřejmě nemůže ani válka žen.  Lauren Murphy (13-4) zápasí v UFC od roku 2014, kde má bilanci pěti výher a čtyř porážek.  V posledních zápasech se jí ale daří, na svém kontě má totiž sérii tří výher v řadě, kterou bude chtít prodloužit i v následujícím zápase a zároveň její soupeřce překazit debut v UFC.

Tři vítězství v řadě má ovšem i Liliya Shakirova (8-1). Devětadvacetiletá bojovnice ukončila polovinu svých zápasů před limitem, ve kterých nasbírala tři KO a jednu submission. Shakirova sice není natolik zkušená, ale je o osm let mladší, a tak půjde rovněž i o souboj generací.

Magomed Ankalaev vs Ion Cutelaba

Celou hlavní kartu by měl otevřít nevraživý souboj polotěžkých vah. Oba borci proti sobě stáli na začátku tohoto roku, kdy byl výsledek velmi sporný. Ankalaev ihned vystartoval  na Cutelabu tvrdými kopy na hlavu a po třiceti osmi vteřinách zápas ukončil rozhodčí. Cutelaba ale byl podle všeho plně při vědomí a s ukončením rozhodčího pevně nesouhlasil. UFC tedy domluvilo odvetu.

Magomed Ankalaev (13-1) naposledy prohrál před dvěmi lety, kdy se jednalo o jeho první zápas v UFC. Od té doby ale neprohrál a dokázal vyhrát pětkrát za sebou. Ion Cutelaba (15-5) je v nejlepší lize světa o něco déle a nasbíral zde čtyři vítězství.  „Moldavský Hulk“ slibuje, že v tomto zápase tentokrát nenechá nic náhodě.

Velkolepá akce UFC 254 startuje už zítra! Zápasy si dokonce užijeme i ve velmi příjemném čase, hlavní karta totiž začíná už od 20:00 hodin a sledovat ji můžete tradičně na stanici Nova Sport 2.