UFC Booking #1: Co se potvrdilo, zrušilo nebo plánuje

UFC má do konce tohoto roku jasno ohledně svých headlinerů, když jako poslední věc řešila především UFC 230 a 232 – nakonec to obstarají Daniel Cormier a Jon Jones, i když ne proti sobě. Do svého největšího zápasu kariéry se naopak posouvá Derrick Lewis, který vyzve Cormiera, zatímco Jones se vrátí odvetou proti Gustafssonovi a uzavře tak kalendářní rok 2018.

Ještě předtím ale 15. prosince dojde na poslední velkou kartu UFC on Fox, kterou od roku 2019 vystřídá ESPN. Tady se hlavního taháku dočkají Kevin Lee a Al Iaquinta. Utkání dává velký smysl. Iaquinta se snažil hlasitě říct o příležitost poté, co vzal doslova na poslední chvíli zápas s Khabibem Nurmagomedovem na zničené kartě UFC 223. Jeho soupeř Kevin Lee je odhodlaný jít vstříc titulovému zápasu a zároveň pomstít jednu ze tří porážek, kterou mu před 4 lety uštědřil právě Iaquinta. V žebříčku to bude souboj pětky s devítkou a může výrazně napovědět, kdo se dostane k dalšímu velmi zajímavému zápasu v napěchované lehké divizi (Dustin Poirier, Justin Gaethje, možná Eddie Alvarez).

Na stejné kartě se ukáže také Sergio Pettis, který po 8 zápasech hlásí návrat do bantamové váhy, kde na půli cesty potká Roba Fonta. Rozhodnutí jít o váhu výš padlo po prohraném zápase na UFC 229. Přitom v bantamu mladší Pettis ve skutečnosti začínal svoji kariéru v UFC a dodnes má v ní bilanci 3:1. Rob Font měl dlouhou vítěznou šnůru, než začal narážet na velká jména v UFC – porazili ho Lineker, Munhoz nebo naposledy Assuncao, takže i pro něj je to šance, jak se opět odrazit zpátky.

CO SE PLÁNUJE

Přestože Cyborg vs. Nunes již není hlavním tahákem UFC 232 a toto místo přepustil Jones vs. Gustafsson 2, společnost má důvodné podezření, že by tento ženský titulový zápas mohl být kvůli problémům s vážením u Cyborg nebo jiným problémům u Nunes zrušen, a proto povolává náhradní duel – Megan Anderson vs. Cat Zingano – zajisté zajímavý match-up na papíře, který současně může pomoci v případě odhlášení jedné z dvojice Cyborg-Nunes. Utkání Anderson vs. Zingano ještě nebylo oficiálně potvrzeno.

Tyron Woodley míří zpět na marodku, ale nebude to nic na dlouho, protože už se plánuje jeho další zápas. UFC totiž chce uskutečnit titulový souboj Woodley vs. Covington, a to ideálně v prvním čtvrtletí příštího roku.

KDO SI NEZABOJUJE

Naopak smůlu mají Artěm Lobov a Zubaira Tukhugov. Jejich zápas se původně plánoval na galavečer 27. října, ale po šílenství na UFC 229 se společnost rozhodla jejich střetnutí zrušit především z důvodu, že Dana White prohlásil, že si Tukhugov, který trefil Conora McGregora v kleci, ani neškrtne. To znamená, že Lobov je bez soupeře a měl by dostat náhradu. Vzhledem k tomu, že je velkým kamarádem Conora, by tento zápas byl i tak velmi rizikový.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here