UFC Fight Night 105 – poohlédnutí, výsledky a bonusy

Za mě velmi podařená akce. Hlavní karta nabídla několik kvalitních a divácky atraktivních zápasů. Většina favoritů dostala své role a zvítězili. Debut snů si odbyl Gavin Tucker, který na decision porazil Sama Siciliu hodně velkým stylem a na debutanta sebevědomým výkonem.

 

Paul Felder porazil Alessandra Riccieho v 1. kole na TKO

Solidní přestřelka již od úplného začátku, ve které byl úspěšnější Felder, jehož rány byly tvrdší, přesnější a četnější. Kolem 4. minuty prvního kola se Felderovi povedlo trefit loket, který Riccim otřásl, dostal ho do ústupu, následován dalším loktem, kolenem a rozhodčí byl nucen zápas ukončit.

 

Sara McMann porazila Ginu Mazany v 1. kole na submissi (arm triangle)

Sara McMann byla před zápasem velkým favoritem, což nám i potvrdila. McMann nastoupila s jasným cílem, a to vzít Ginu na zem a tam jí jakýmkoliv způsobem ukončit. Po prvním takedownu dala z top pozice pár ran, poté se Gina pokusila zvednout, to se však nepovedlo, následoval další takedown a ukončení submissí na tzv. arm triangle. Působivý výkon Sary McMann a její třetí výhra v řadě.

 

Elias Theodorou porazil Cezara Ferreira na decision

V prvním kole to bylo spíše trochu rozehřívající. Theodorou byl každopádně ten aktivnější, který zkoušel hodně kopů, úderů apod. ale Ferreira účinně kontroloval vzdálenost a vyčkával na svou chvíli. Ve druhém kole se do zápasu zapojil už i Ferreira a díky takedownům od obou bojovníků a pokusu o submissi od Ferreiry, jsme si mohli užít pravé MMA. Ve třetím kole byl zas o něco aktivnější Theodorou. Ferreira opět vyčkával na svou chvíli, ta přišla až v druhé polovině kola, kdy se mu podařilo dostat Theodoroa na zem díky takedownu. Theodorou se však dostal zpět na nohy a výsledek zápasu museli určit rozhodčí. Rozhodli pro Theodoroua.

 

Gavin Tucker porazil Sama Siciliu na decision

Debutant Gavin Tucker nastoupil do zápasu v opravdu vysokém tempu a první kolo bylo jasně jeho, kdy díky své dobré práci nohou a kontrolování vzdálenosti, nedovolil Siciliovi zkrátka nic. Ve druhém kole byl scénář naprosto stejný a zápas stále pod kontrolou nebezpečného a rychlého Tuckera. Na začátku třetího kola se Sicilia trošku probral, neboť věděl, že k vítězství potřebuje KO či submissi a uštědřil Tuckerovi pár ran, jedna s ním dokonce trochu otřásla, poté však začal zápas opět kontrolovat Tucker a došel si až pro vítězství na decision. Skvělý  UFC debut pro Tuckera, který si ho hodně užíval a předvedl parádní výkon, díky kterému se na jeho jméno jen tak nezapomene.

 

Johny Hendricks porazil Hectora Lombard na decision

První kolo hodně vyrovnané, ale nedošlo k žádným signifikantnějším úderům či takedownům. Ve druhém kole padlo na obou stranách více přesnějších ran. Hendricsk profitoval hlavně z dobře mířených kolen na hlavu a do protipohybu Lombarda, ale opět hodně vyrovnané. Poslední kolo se neslo ve stejném rytmu. Lombard celý zápas hodně vyčkával na správné chvíle, naopak Hendricks byl ten aktivnější a měl více signifikantnějších ran, hlavně tedy kolen. To se odrazilo i na výsledku zápasu. Hendricsk u rozhodčích získal 2 a 3 kolo. Vyhrává tak svůj první zápas po přechodu do střední divize a ta úleva od shazování na něm byla dost vidět.

 

Derrick Lewis porazil Travise Browna na KO/TKO

Browne do zápasu nastoupil s jasnou taktikou – kopat, kopat, kopat. V prvním kole to byl právě on, kdo útočil a Lewisovi dělaly velké problémy jak kicky na břicho, tak i na levou novu. Druhé kolo začal Browne stejnými kopy jako v prvním, ale potom přišla “BLACK BEAST“ a s Brownem to šlo z kopce. První zásyp úderů Browne, ustál, pokusil se o takedown, z toho však vyšel v horní pozici Lewis. Zápas šel zpět na nohy. Lewis trefil Browna tvrdou pravou, ten šel ihned k zemi. Následovalo pár ran z top pozice a byl konec.

 

Santiago Ponzinibbio porazil Nordine Taleb na decision (29-28, 29-28, 29-28)

Randa Markos porazila Carla Esparza na decision (29-28, 28-29, 29-28)

Aiemann Zahabi porazil Reginaldo Vieira na decision (30-27, 29-28, 29-28)

Thiago Santos porazil Jack Marshman na TKO (2. kolo, 2:21)

Gerard Meerschaert porazil Ryana Janese na submission (armbar, 1.kolo, 1:34)

Bonusy:
Fight of the Night: Lewis vs Browne
Performance of the Night: Paul Felder, Thiago Santos

 

Návštěvnost: 8123

Na bráně vybráno: $575,832

Výsledky naší tipovačky:
Vojta – 10/11 – celkově 36/57
Ondřej – 7/11 – celkově 33/57

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here