UFC Fight Night 112: Chiesa vs. Lee – PREVIEW, video z vážení atd.

Další turnaj UFC plný mladých prospektů a veteránů, kteří by se rádi vrátili do sedla. Kvůli velkému turnaji Bellatoru v MSG je tento turnaj naplánován na neděli, respektive pondělí 4 ráno, klasicky na Nova Sport 2. Pod jmenovkou UFC Fight Night 112, Oklahoma City. Hlavní zápas obstarají Michael Chiesa a Kevin Lee.

UFC Fight Night 112 Hlavní karta:

BJ Penn (16-11-2) vs. Dennis Siver (22-11, 1NC)

Zápas dvou veteránů, jež se budou snažit pravděpodobně naposledy nakopnout své kariéry. Oba procházejí dost špatným obdobím. Hůře je na tom 38letý legendární šampión 2 divizí BJ Penn, který svoje 4 poslední zápasy prohrál a poslední výhra se datuje někdy v roce 2009. Sivir a jeho přechod do pérové váhy (z lehké) se nevyvíjel tak, jak si představoval. Prohrál oba zápasy a pravděpodobně má před sebou poslední šanci na úspěch v UFC. Ve svých nejlepších kariérních letech byl Penn jedním z nejlepších bojovníků. Skvělý boxer s nebezpečnou hrou na zemi Sivir byl, a je ten silový typ. Dokáže rozjet tvrdé kombinace anebo jde prostě po takedownech. V neděli uvidíme, jestli v nich zbyla ještě nějaká ta motivace bojovat a vítězit.

Tip: Penn

Tim Means (26-8-1, 1NC) vs. Alex Garcia (14-3)

Tim Means konečně uzavřel kapitolu Alex Oliveira a jejich 2 zápasy plné kontroverze a může se posunout dál. Do té doby se mu docela dost dařilo a ze 7 zápasů vyhrál 6. Nyní má v plánu vrátit se zpátky na vítěznou vlnu. V cestě mu bude stát Alex Garcia, který má v plánu úplně to samé. V ‚klasickém‘ matchupu nás čeká postojář Tim Means s dobrou technikou a kardiem proti silnému a všestrannému wrestlerovi Alex Garciovi. Vítěze zápasu čeká pravděpodobný zápas s TOP 15 bojovníkem a vstupenkou mezi současnou elitu.

Tip: Means

Joachim Christensen (14-5) vs. Dominick Reyes (6-0)

Zápas polotěžké váhy. Začátek kariéry Christensena v UFC nešel tak, jak plánoval. Prohrál 2 z prvních 3 zápasů, a pokud by prohrál i tento, na 90% si bude balit kufry a s UFC je konec. V ‚rozhodujícím‘ zápase ho čeká debutant v UFC Dominick Reyes, který si vstupenku do UFC vysloužil Highlight knockoutem a senzačním vypnutím soupeře kopačkou do hlavy.


Christensen sice není tím nejrychlejším bojovníkem, ale na druhou stranu je jedním z nejvšestrannějších bojovníků divize. Dokáže si poradit jak v postoji, na zemi nebo v klinči. Pro silnou KO mašinu Reyese to bude nelehký test pro jeho debut. Reyes je opravdu rychlým bojovníkem na polotěžkou váhu a poslední 2 zápasy ukončil highlightovými kopy. Klasický matchup veterána a nadějného prospektu.

Tip: Reyes

Felice Herrig (12-6) vs. Justine Kish (6-0)

Herrig je dlouhodobou veteránkou v UFC. Dost lidí ji po prohře s Paige VanZant odepsalo. Ukázalo se, že ale předčasně. Felice se vzpamatovala a ve svých posledních dvou zápasech předvedla solidní výkony a připsala si dvě vítězství. Teď ji čeká Ruska Justine Kish s unikátním stylem boje. Jako bývalá profesionální kickboxerka s 10 lety zkušeností, přináší do klece doslova chaos a velkou intenzitu. Můžeme se těšit na atraktivní zápas, neboť obě bojovnice mají skvělé Muay Thai a rády se přestřelují v postoji. Výhodou Herrig můžou být její wrestlerské a zemařské schopnosti podepsané 4 vítězstvími na submissi. Kish se může mimo své schopnosti spoléhat i na bezedný gas tank (výdrž).

Tim Boetsch (20-11) vs. Johny Hendricks (18-6)

V letech 2012 až 2015 se Tim Boetsch nedokázal dostat na sérii aspoň 2 vítězství v řadě a spíše prohrával, než vyhrával. V roce 2016 Tim konečně dosáhl na ony 2 výhry v řadě a obě byly velice působivé a zároveň ukončené před limitem na TKO. To ho dostalo až na hlavní kartu UFC 208, kde ale nestačil na brazilskou anakondu, vlastně krokodýla Jacare Souzu. Johny Hendricsk potřeboval posun výše do střední váhy jako sůl. V té welterové totiž prohrál 3 zápasy v řadě a pokaždé nebyl schopný udělat ani váhu. Při svém debutu ve střední váze si poradil s Hectorem Lombardem. Tim Boetsch je všestranným bojovníkem se schopností překvapit a vyhrát zápas, ve kterém 3 kola dostával pořádně naloženo. Johny Hendricsk je hodně nepříjemný soupeř pro každého bojovníka. Soupeři si musí dávat pozor na jeho KO údery, neustálý nátlak a šťavnaté leg kicky. Vítěz se může těšit na zápas s TOP 15 bojovníkem nabité divize střední váhy.

EDIT: To je gól. Výškově průměrný welterweight neudělal váhu ani v midleweight. Že by polotěžká?

Tip: Johny Hendricsk

Michael Chiesa (14-2) vs. Kevin Lee (15-2)

Hlavní zápas večera, který začal už na velké jarní tiskovce před UFC 211. Všichni jste to už určitě viděli nebo o tom slyšeli. Kevin Lee dá se říct ‚zmínil‘ matku Michaela Chiesy, ten to okamžitě vzal jako největší urážku a už byla mela. Momentálně 6. muž žebříčku lehké váhy Michael Chiesa je vítězem TUF 15 a na sérii 3 výher v řadě. Kevin Lee je v žebříčku na 11. místě a ve skvělé formě. Od roku 2014 stihl 10 zápasů a 8 z nich vyhrál. Mezi oběma už je tak dost vyhrocená rivalita a podíváme-li se na to stylově, čeká nás atraktivní podívaná. Oba borci jsou výteční postojáři a celkově všestranní bojovníci. Chiesa má v postoji velice neortodoxní styl, zatímco Kevin Lee je zase technický boxer s kvalitní základnou ve wrestlingu. Vítězství Chiesy by ho posunulo na zápas s jedním z TOP vyzyvatelů a Leeho by posunulo někde do druhé poloviny TOP 10.

Tip: Chiesa

Doufejme, že nám UFC Fight Night 112 předvede atraktivní podívanou a nebudeme litovat vstávání ve 4 ráno z neděle na pondělí.

Všichni kromě majitele KFC Johny Hendrickse udělali váhu. ‚Oficiální‘ vážení pro fanoušky atd. se nekonalo, jen pro média.

UFC Fight Night 112 předzápasy:

Clay Guida vs. Erik Koch
Carla Esparza vs. Maryna Moroz
Devin Powell vs. Darrell Horcher

Jared Gordon vs. Michel Quinones
Jeremy Kimball vs. Josh Stansbury
Johnny Case vs. Tony Martin

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here