UFC Fight Night 117 Japan: OSP vs. Okami, Gokhan Saki – PREVIEW

UFC Fight Night 117 Japan: OSP vs. Okami, Gokhan Saki

Tento týden, vlastně už dnes v noci zavítá UFC do Japonska. K vidění bude nespočet asijských talentů, souboj o TOP 2 nejlepší bojovnici slámové váhy nebo premiéra hvězdného kickboxera Gokhana Sakiho.

Hlavní karta – start 04:00 z pátku na sobotu

Yushin Okami (32-8) vs. Ovince Saint Preux (20-10)

Týdenní záskok za Shoguna. Veterán Yushin Okami se chopil příležitosti a vrací se do UFC. Kvůli vízům a nedostatku urostlých asijských bojovníků nemělo UFC jinou šanci. Dokáže OSP tímto zápasem přesvědčit lidi a UFC, že je stále TOP bojovníkem polotěžké váhy? Ve svém minulém zápase porazil Rogerio de Limu a pravděpodobně si zachránil kariéru. Sám říká, že prožíval těžké životní období, které bylo jedním z důvodů 4 proher v řadě. Nyní chce dokázat své kvality a naskočit na sérii vítězství.

Tip: OSP

Jessica Andrade (16-6) vs. Claudia Gadelha (15-2)

Nejlehčí váhy v UFC to mají úplně stejně. Jak ženská, tak mužská. Všude mají šampióna, který naprosto dominuje a odráží jednoho vyzyvatele za druhým. Ve slámové divizi panuje už od začátku polská Joanna Jedrzejczyk. Dnes však proběhne boj o to, kdo je neoficiální druhou nejlepší bojovnicí této váhové kategorie. Na titulovou šanci to asi jen tak ale nebude. Gadelha proti šampiónce prohrála už dokonce dvakrát a Andrade v jejím posledním zápase. Co se týče stylu boje, tak Claudia Gadelha je pravděpodobně tou nejvšestrannější bojovnicí slámové váhy. Andrede je stylem často přirovnávána k Johnu Linekerovi. Neustálý tlak na soupeře s tvrdými kombinacemi, za kterými se často schovává nějaký ten takedown. Ten by proti Gadelhi zkoušet asi neměla a bude se soustředit jen na postoj.

Tip: Gadelha

Takanori Gomi  (35-13) vs. “Maestro” Dong Hyun Kim (14-8-3)

Svého času byl veterán Gomi jedním z nejlepších bojovníků lehké váhy na světě. Svými brutálními a rychlými údery v kombinaci s kvalitním wrestlingem porážel jednoho soupeře za druhým. S postupem času už to ale není ani zdaleka, co to bývalo. Čtyři prohry v řadě a pokaždé v prvním kole. Soupeř Kim si v posledním zápase zachraňoval kontrakt v UFC. To se mu povedlo a nyní může ukončit dlouholetou kariéru populárnímu soupeři. Pravděpodobně čekejme pořádnou přestřelku. Jednak tohle přímo je styl Kima a Gomi se kromě jednoho pořádného úderu na 15 minut proti o 10 let mladšímu borci na nic víc spoléhat nemůže.

Henrique da Silva (12-3) vs. Gokhan Saki (0-1)

Přání fanoušků, které se vyplnilo. Evropský Muay Thai šampión s titulem Glory kolem pasu Gokhan Saki se ukáže v oktagonu. Při jeho debutu mu soupeře bude dělat Henrique da Silva, který byl ještě před rokem žhavým prospektem polotěžké váhy. Tři prohry tyto naděje však hodně rychle uhasily. Nyní mu asi půjde o kariéru. Dokáže ale jeden z nejlepších postojářů na světě Saki obstát proti všestrannému MMA bojovníkovi ve všech aspektech boje?

Tip: Silva

Rolando Dy (8-5) vs. Teruto Ishihara (10-4-2)

Tip: Ishihara

Jussier Formiga (19-5) vs. Ulka Sasaki (20-4-2)

Tip: Formiga

Předzápasy

Alex Morono vs. Keita Nakamura

Chan-Mi Jeon  vs. Syrui Kondo

Shinsho Anzai vs. Luke Jumeau

Daichi Abe vs. Hyun Gyu Lim

FACE – OFFS

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here