UFC FIGHT NIGHT 52 – HUNT, JURY A TATE VÍTĚZILI V TOKYU – CO BUDE DÁL?

Hlavní zápas večera se vítězi K1 z roku 2OO1 nemohl podařit lépe. Po 9 měsících od nevídaného zápasu se Silvou po kterém byl Silva distancován a Huntovi přesto zůstala „jen“ remíza., dokázal Hunt ve 40 letech, že nestárne a když tak jedině do lepších a lepších zápasů.

Poté co shrábnul bonus na 50.000 USD za KO večera se nechal také slyšet, že by rád zápasil již za 4 týdny (reálně je to, ale 7) v Australském Sydney. Tedy téměř doma. „odvety jsou vždy fajn a mě zajímá titulový zápas, takže bych určitě rád někoho z první desítky, ale chápu, že kdybych měl být již v Sydney, tak by to mohl být i někdo mimo ni“ nechal Hunt otevřené dveře pro managment UFC.

Je jasné, že přidat Marka na startovku znamená jako kdyby ohlášený hlavní zápas Bisping vs. Rockhold ustoupil do pozadí, ale na druhou stranu by to bylo velmi silné posílení zatím ne úplně plného turnaje.

Hunt navíc ví, že nemá tolik času a tak, když je připraven a nezraněn – chce jít dál. Dál za snem být historicky jediným borcem, který by měl pás K1 a UFC. Nikdo takový se nám již nikdy neobjeví a jeho unikát by byl tedy skutečně ULTIMÁTNÍ!!!
Kdo proti němu tedy dál? Osobně bych uvítal duel s Dos Santosem. Jestliže Huntovi UFC chce dát skutečně šanci, tak je to nejlepší možná volba. Ale já to bohužel nestavím… Mluví se taky o duelu s Arlovskim, který by vítězi zajistil rovnou titulovou šanci a zároveň to, že by pokračoval pouze jeden pohádkový příběh, který momentálně oba veteráni píší. S americkým smyslem pro drama si to umím dost dobře představit!

V dalším zápase se opět předvedl Myles Jury, který měl za vyzyvatele doma populárního bývalého šampióna Pride – Takanori Gomiho. Jury jej však v prvním kole přejel jako tank a svou neporazitelnou bilanci posunul na 15-0. Jury je v desítce a ukazuje již směrem po velkých pánech – další jméno pro něj se dá čekat z trojice Henderson, Cerrone, dos Anjos.

Miesha Tate asi čekala lehčí zápas a větší legraci. Ale po celkem jasném prvním kole ukázala japonská princezna Rin Nakai, že se adaptuje velmi rychle a začala tate na zemi a na krátkou vzdálenost pěkně trápit. Od Tate to byla více údržba než pěkný zápas a nakonec docela šťastné vítězství. Dál chce jedině Cat Zingano a tedy odvetu za porážku z března loňského roku, kterou nemůže překousnout. Daleko více se ovšem mluví o odvetě se Sarah Kaufman.

V dalších zápasech večera se skvěle předvedli domácí bojovníci a Japonsko jak se čekalo překonalo prozatimní rekordy UFC TV, když tento turnaj sledovalo online zatím suverénně nejvíce diváků.
Svět je zkrátka krásný, když jste součástí úspěšného světa UFC ☺