UFC Fight Night: Blaydes vs. Ngannou 2 preview

Již zítra se UFC představí na Dálném východě. Popularita MMA stoupá také v Asii a turnaj přivede do arény spousty fanoušků. Cadillac Arena pojme téměř 19 tisíc diváku, což nebude v Pekingu problém naplnit. Představí se domácí bojovníci i hvězdy světového formátu. Pro českého diváka začíná turnaj půl hodiny po poledni. Očekává se rychlý turnaj plný skvělých ukončení.

Hlavní karta

Jingliang Li – David Zawada

Yadong Song – Vince Morales

Alistair Overeem – Sergey Pavlovich

Curtis Blydes – Francis Ngannou

Jingliang Li je v Číně velmi populární. Na svém kontě má již deset zápasů v UFC. Ze sedmi vítězství, dokázala čtyři souboje ukončit před limitem. Jingliang má v sobě schopnosti ukončovat zápasy a před domácím publikem, se bude chtít vytáhnout. Ovšem jeho soupeřem je německý rodák se skóre 16 – 4. Při svém debutu v UFC sice prohrál s Danny Robertsem, avšak bilance z evropských organizací dává Zawadovi kredit, bojovat mezi těmi nejlepšími.

V bantamové váze se představí další domácí zápasník Yadong Song. Čínan nastupuje s přezdívkou „The Terminator“, což je českému fanouškovi velmi dobře známý termín. Yadong drží sérii pěti vítězství, poslední dvě si připsal již pod taktovkou UFC. Vince Morales je Američan, který se do UFC dostal přes Contender series od Dany White. Nyní bude mít možnost ukázat, zda patří na největší světové podium. Ukončil sedm zápasů před limitem a půjde ostře po dalším. Domácí publikum požene svého bojovníka dopředu, proti borci, který nic nenechává na body. Čeká nás zajímavý souboj.

Alistaira Overeema není třeba dlouze představovat. Absolutní legenda bojových sportů. Drží všechny možné pásy a tituly, jen ten nejcennější mu stále uniká. V souboji o pás UFC prohrál se Stipe Miočičem a nyní má za sebou dvě porážky s aktéry hlavního zápasu turnaje. Alistair však nic nevzdává a jde si dál za svým cílem. V cestě mu stojí ruský medvěd Sergey Pavlovich. Neporažená těžká váha, která má na kontě 12 vítězství, 9 KO. Zápasil převážně ve Fight Night Global a ničil své soupeře nejen tvrdými údery, ale i svou fyzickou kondicí. Overeema čeká další těžká zkouška. Favoritem zápasu je bojovník z Ruska, který chce do UFC vstoupit ve velkém stylu a přesvědčivě porazit stárnoucí legendu.

Hlavním zápasem je odveta dvou těžkých vah. Curtis Blaydes vs. Francis Ngannou nabídne bitvu, u které se vyplatí nemrkat. Ngannou má neuvěřitelně silné údery, nejtvrdší v celém UFC. Blaydes zase disponuje skvělým wrestlingem a dobrým ground and pound. První duel skončil rozhodnutím lékaře, které Curtisovi nedovolilo v utkání pokračovat. Je to jeho jediná porážka v kariéře. Ngannou se vrací po dvou velkých zklamáních. Stipe Miočič poukázal na Francisovi nedostatky a zvítězil v pěti kolech. Predátor ztratil svůj zabijácký instinkt a prohrál s Darreckem Lewisem v nejnudnějším duelu historie UFC. Dnes tvrdí, že je zpět a znovu stoprocentně připraven. Stačí jedna dobře trefená rána a Blaydes spadne na podlahu. Uvidíme, který z bojovníku uplatní svou hru. Curtis Blaydes má potenciál stát se novým šampionem UFC. Pokud naváže na výkon ze svých posledních duelů, porazí Francise Ngannou a řekne si o titulový zápas.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here