UFC Fight Night: Rockhold vs. Branch – PREVIEW zápasů hlavní karty

UFC Fight Night 116 Pittsburgh s hlavním zápasem Luke Rockhold vs. David Branch

Turnaj živě ze soboty na neděli ve 4 ráno na Nova Sport 2/Voyo

Hlavní karta

Luke Rockhold (15-3) vs. David Branch (21-3)

Dlouho očekávaný návrat bývalého šampióna Luka Rockholda proti dominantnímu šampiónovi z WSOF Davidu Branchovi. Těžko nefavorizovat Rockholda, avšak oba borci jsou zkušení a velmi všestranní bojovníci. David Branch měl v minulosti nepříliš úspěšně tažení napříč UFC a po skóre 2-2 mu nebyla prodloužena smlouva. Následoval přechod do WSOF, kde naprosto dominantní stylem porážel jednoho soupeře za druhým. Nezbývalo nic jiného, než mu dát v UFC druhou šanci. Branch sice Jotka při svém návratu porazil, ale byl to jeden z nejnudnějších zápasů roku.  Tohle na Rockholda platit nebude. Myl by Branche převyšovat ve většině aspektů hry. Silný v postoji, sice trochu slabší box, ale vše vynahradí excelentní kopy. Wrestling více, než na světové úrovni, což také na vlastní kůži okusil Chris Weidman. Když přijde na ukončování zápasu, je to právě zem, odkud dokáže Rockhold produkovat submisse jako na běžícím páse, na svém kontě jich má už 9. Co se týče Branche, tak je to právě zem, kde se cítí nejlíp a je považovaný za nebezpečného grapplera. Stále však nevidím reálný recept, jak by mohl Branch vyzrát na Rockholda, pokud tedy neplánuje další extra nudný a roztahaný zápas. Stále je to však MMA a stát se může cokoliv.

Tip: Rockhold

Mike Perry (10-1) vs. Alex Reyes (13-2)

Perry se měl prvoplánově střetnout s veteránem Thiago Alvesem, tomu však cestu do Pittsburghu zkomplikoval hurikán Irma a tak nezbývalo nic jiného, než na rychlo najít náhradu. Šance se chopil Alex Reyes, starší bratr bojovníka polotěžké váhy Dominicka Reyese, který se momentálně veze na parádní šňůře vítězství. Zdali bude tak úspěšný, jako jeho bratr se říct nedá, ale s debutem proti Miku Perrymu jeto více, než nepravděpodobné. Perry je zkrátka zvíře, až na jedinou prohru s Joubanem, kde to zkrátka nebyl on a nedostal se do zápasu, válcoval každého soupeře a vysloužil si nálepku nebezpečného knockout artisty. Skvěle atleticky vybavený bojovník dokáže bojovat chytře, udržovat vzdálenost a precizně zasazenými údery posílat soupeře ke spánku. Tak jako tak, se z příležitosti porazit veterána Alvese, ze zápasu pro Perryho stala riskantní záležitost. Pro Reyese, který je na úctyhodné vlně 13 vítězství v organizaci King of the Cage je to velká příležitost, zároveň taky ale zdraví nebezpečná.

Tip: Perry

Hector Lombard (34-7-1) vs. Anthony Smith(27-12)

Lombardova kariéra zažívá těžké období. Poté co byl draze odkoupen z Bellatoru, nemohl najít svou formu. Ze čtyř zápasů tři prohrál a jednou mu dokonce vyšel pozitivní test na zakázané dopingové látky. Anthony Smith se z podobně těžkého období dokázal bravurně dostat a ze svých poslední 4 zápasů po znovu připojení do UFC vyhrál tři a nyní ho čeká největší kariérní test.

Tip: Smith

Gregor Gillespie (9-0) vs. Jason Gonzalez (11-3)

Zápas borců lehké váhy. Oba jdou do třetího UFC zápasu. Gillespie se skóre 2-0 a Gonzalez s 1-1. Své poslední střetnutí oba ukončili v prvním kole higlightovým stylem a povzbuzeni hypem chtějí další vítězství. Jejich světlou stránkou jsou sklony ukončovat zápasy před limitem a násilným způsobem. Papírově zápas předpovídá atraktivní podívanou bojovníků, kteří půjdou pro ukončení v prvním kole.

Kamaru Usman (10-1) vs. Sergio Moraes (12-3-1)

Vítěz The Ultimate Fightera 21 Kamaru Usman je na famózním tažení. Od vítězství v reality show byl úspěšný v dalších čtyřech zápasech. Sice každý z nich vyhrál na body, ale to nic nemění na tom, že ten chlap je mašina, kterou je těžké porazit. Na své soupeře vyvíjí po celou dobu neskutečný tlak a silově vybavený dokáže s protivníky házet sem a tam. Ve svých 35 letech čeká Moraese nesmírně náročný úkol. Buď ustojí 15 minut v takzvaném survival módu a prohraje na body nebo se pokusí Usmana ukončit.

Tip: Usman

Justin Ledet (8-0, 1 NC) vs. Zu Anyanwu (14-4)

Zápas těžké váhy nesmí chybět. Čím níž se však jede v těžkotonážním žebříčku, tím hůř můžou zápasy vypadat. Tohle by ale neměl být ten případ. Techničtější Justin Ledet, který ještě neprohrál a z 8 zápasů 7 ukončil, se postaví proti nebezpečnému Anyanwovi. Zvaný “Zulu“ má, jak sám říká uspávací pravačku. To dokázal i v jeho posledních třech představeních, kde všechny tři soupeře uspal. Pokud se bude Ledet pravačce “Zuluho“ úspěšně vyhýbat, měl by ho porazit.

Tip: Ledet

Předzápasy

Tony Martin vs. Olivier Aubin-Mercier

Anthony Hamilton vs. Daniel Spitz

Krzysztof Jotko vs. Uriah Hall

Gilbert Burns vs. Jason Saggo

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here