Mike Perry (11-1) vs. Santiago Ponzinibbio (25-3)

Ačkoli se Perry do UFC dostal jen jako záskok na poslední chvíli, okamžitě ukázal svůj obrovský potenciál. Atraktivními zápasy, vzhledem a schopnostmi v rozhovorech si okamžitě řekl o pozornost fanoušků a promotérů UFC. V nejprestižnější organizaci má na svém kontě čtyři zápasy se skóre 3-1. Všechny vítězství byly díky ukončení na KO/TKO a jediná porážka přišla se zkušenějším a techničtějším Alanem Joubanem na body. Své poslední dva zápasy vyhrál a to i s bonusy za Výkon Večera a tedy příjemných $100,000 do banku.

Ponzinibbio přišel do UFC už v roce 2013 a i když jeho začátky nebyly ani zdaleka takové, jako by si sám představoval, ukázal obrovské zlepšení a od roku 2015 střádá jen úspěchy. Momentálně je na vlně pěti vítězství v řadě, včetně letního skalpu favorizovaného Gunnara Nelsona na jeho domácí půdě. I když byl zápas doprovázen kontroverzními fauly (údery do očí), oktagonový rozhodčí si jich nevšiml a Ponzinibbio ještě shrábl bonus $50,000 za Výkon Večera.

Jeho obliby v úderech s nataženými prsty si je moc dobře vědom i Mike Perry, který říká: „Jen ať si to zkusí. Mě to ještě více nabudí v tom, abych ho prostě knockoutoval. Nedej bože, aby mi místo očí trefil ústa a já mu ty prste prostě ukousnu.“

Klíče k vítězství:

Excelentní zápas mezi dvěma dravci, kteří ve welterové divizi patří k těm nejlepších postojářům.

Mike Perry možná není tím úplně nejtechničtějších typem, ale i v tomhle udělal pokrok. Jako jeden z nejatletičtějších bojovníků divize má předností hned několik. Jeho ‚drive‘ za vítězstvím, dobré načasování smrtících úderů, doslova ‚koňská‘ síla a ta správná zuřivost jsou předpoklady k budoucí hvězdě a klidně i šampiónovi.

Aregentinec Santiago Ponzinibbio a jeho pět vítězství v řadě nahání strach všem bojovníkům z TOP 10. A je taky proč. Jeho box a nebezpečné kombinace už položily a rozebraly několik soupeřů. V zápase se šílencem Perrym se určitě nebude chtít pouštět do zběsilých přestřelek uprostřed oktagonu, ale pečlivě pracovat z dostatečné vzdálenosti a používat svůj našlapaný a obávaný jab. Pokud se mu to povede hned od začátku, Perry bude mít velký problém přes neustále šikanovaný nos zkrátit vzdálenost a dostat se Ponzinibbiovi na tělo.

Začátek hlavní karty UFC on Fox 26 ve 02:00 ráno ze soboty na neděli (dnes v noci). Komentátorská dvojice?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here