UFC on FOX 29 Preview: Bude ohňostroj v podání Poirier vs. Gaethje?

Dustin „The Diamond“ Poirier (22-5, 1NC) vs. Justin „The Highlight“ Gaethje (18-1)

Dustin Poirier je v MMA vážně takovým blyštivým diamantem lehké váhy, jeho cenu však sráží jedna nedokonalost. Má skvělý postoj, zem a ve všech aspektech hry je dá se říct nadprůměrný. Ve své kariéře už 10 soupeřů knokautoval, 7 uspal a nedělá mu problém ani okouzlit bodové. Nabízí se tedy otázka, proč ten chlap ještě nebojoval o titul?

Odpovědí je brada, která jakmile okusí pěsti či kopy jednoho z elitních postojářů, je zle. I když ho v kariéře knokautovali pouze dvakrát, pánové McGregor a Johnson. Jakmile inkasuje nějaký tvrdší úder, jeho hra a taktika se rozpadne a začíná těžký vnitřní souboj o přežití.

Pokud jdete proti někomu, jehož přezdívka je „The Highlight“ a brada tvrdší než kovadlina, bude to problém. Gaethje nechodí do zápasů, on chodí do války. V kleci UFC se objevil sice teprve dvakrát, ale každý z jeho zápasů byl aspirantem na zápas roku a fanoušci jej milují. Jak dlouho mu tento styl šílence vydrží, to se nechme podat.

Smršť tvrdých úderů a naprostá ignorace těch inkasovaných dnes s největší pravděpodobností vyhrají Gaethjemu zápas. Nikdy neříkej nikdy a hlavně neodepisuj někoho v MMA. Poirier i spolu se svým týmem mají určitě plán, jak tohle přečkat a obrátit ve svou výhodu.

Zdali se jim ten plán povede implementovat i po zavření klece se dozvíme už dnes v noci. Začátek hlavní karty od 02:00. Kompletní startovka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here