Ukončím ho ve třetím nebo čtvrtém kole, slibuje Khabib

Narozdíl od mnoha předchozích soupeřů se Khabib Nurmagomedov tentokrát postaví zkušenému wrestlerovi. Gaethje sice svůj skvělý wrestling v přechozích zápasech téměř neukazoval, to ale jeho dovednosti v žádném případě nevyvrací. Zápasení se totiž věnuje už od dětství, a tak bude velmi zajímavé sledovat, zda Khabibovy legendární strhy dokáže efektivně bránit.

Nurmagomedov sice Gaethjeho dovednosti plně uznává, ale nevěří, že by tomu bylo v dalším zápase jinak než obvykle.

„Naprosto nic se nemění,“ řekl Khabib ohledně jeho strategie na Gaethjeho během tiskové konference před UFC 254. „Budu ho chtít házet. I kdy  se mým strhům bude bránit dlouho, zkusím to podruhé, potřetí, klidně i stokrát. Budu s ním samozřejmě i boxovat a kopat ho, prostě všechno dohromady.“

Gaethje přiznal, že během jeho zápasnické kariéry nebyl nikdy obláště skvělým ofensivním wrestlerem. Obrovské problémy ale měli jeho soupeři jinde, a to dostat ho na zem.

Nurmagomedov si je tedy vědom, že bude Gaethjeho obzláště těžké dostat pod sebe a tam jej i kontrolovat. Je ale přesvědčen, že pokud bude trpělivý, tak obrana Gaethjeho dřív nebo později zeslábne a nakonec úplně pomine.

„Vím, že má skvělou obranu proti takedownům,“ řekl Khabib o Gaethjem. „Má dobrý wrestling. Věnoval se tomu celý život. Nejsem si ale jistý, zda se wrestlingu věnoval za posledních pět let tak, jako já. Protože já wrestling používám všude a vždycky.  To je důvod, proč jsem dnes šampion. Nemyslím si, že z něho během posledních let je tak dobrý wrestler, jako jsem já.

„Samozřejmě jsem si vědom, že se umí skvěle bránit, když ho někdo chce dostat na zem. Všichni ale známe jeho kondici. Když ho budu v prvním a druhém kole neustále atakovat, tak ve třetím už bude ze hry. Nemá dobrou kondici.“

„Můj cíl je unavit ho a potom ukončit, buď ve třetím, nebo ve čtvrtém kole,“ predikuje Khabib.

Mnoho lidí se o to pokusilo, všichni však do jednoho selhali a podle Khabiba tomu bude stejně i 24. října, kdy se pokusí připsat si své devětadvacáté vítězství profesionální kariéry.