V Ivanovi vzplanul oheň! Proti Ronymu může vyhrát i na KO, hlásí jeho parťáci z SFG

Ivan Buchinger je členem velmi silného týmu Spartakus Fight Gymu, do kterého přestoupil v minulém roce. Pod jeho novým vedením má ty největší možné cíle a už 30. ledna jej čeká první titulový zápas v lehké váze organizace OKTAGON MMA. Co o Ivanovi říkají jeho týmoví kolegové jako je Lajoš Klein, Roman Paulus nebo jeden z trenérů Jan Hudák?

„Buki“ se do trnavského gymu připojil v srpnu minulého roku a zdá se, že do stále sílícího týmu zapadl skvěle. „Je to velký bojovník a velmi zkušený borec, se kterým je velká sranda. Je neskutečně fyzicky vybavený, neustále jde dopředu a má velmi nebezpečné škrcení,“ říká o Ivanovi čerstvý šampion OKTAGON Výzvy Roman Paulus.

Působení v SFG týmu vnímá velmi pozitivně i jeden z trenérů a rovněž zápasníků Jan Hudák, který zároveň tvrdí, že v sobě Ivan objevil znovu oheň a můžeme se těšit na další velké věci.

„Ivan je pro náš tým svými schopnostmi a velkými zkušenostmi obrovským přínosem, prozradil Jan Hudák pro Fightclubnews.cz. „Ve sparingách se totiž dokáže přizpůsobit výkonostem jeho soupeře. Každý, kdo s ním spáruje se nemusí bát, že mu nějak ublíží, ale naopak se hodně naučí. Změna gymu, kdy po několika letech odešel z Německa a připojil se k nám, mu bezpochyby prospívá. Buki v sobě má stále oheň, který v něm teď pořádně vzplanul,“ dodal Hudák.

Působení Buchingera v SFG vidí jako velký přínos i současný a jediný slovenský zápasník UFC Ludovít Klein, který vyzdvihl Ivanovy největší přednosti.

„Ano, s Ivanem spárujeme velmi často,“ řekl Lajoš v rozhovoru. „Pro mě je velmi kvalitní sparingpartner. Zem má velmi nebezpečnou, když chytí krk, tak už nepustí. K tomu má také nekonečné kardio a čím déle se s ním perete, tím větší tlak na vás vyvíjí. Je to jeden z nejzkušenějších borců a zároveň to je velmi skromný člověk.“

Slovenská legenda si brousí zuby rovnou na dva titulové pásy a podle jeho týmových parťáků je to právě jeho houževnatost a zkušenosti, díky čemuž má velkou šanci tohoto úspěchu dosáhnout.

„Je motivovaný a ten titul chce vyhrát, za mě se mu to podaří,“ říká Paulus. Velmi nadějně to vidí i Jan Hudák: „Pokud mu budou přát veškeré okolnosti, je velmi reálné, že získá oba tituly najednou. Nikdo z jeho potenciálních protivníků nemá za sebou tolik těžkých soupeřů jako on. Navíc, jak už jsem jednou řekl, ten oheň v něm stále je, a navíc teď trénuje v nejlepším gymu na Slovensku.“

Buchinger svůj první titul v OKTAGONU dokonce může získat už 30. ledna  na turnaji OKTAGON 21, kde se v titulovém zápase lehké váhy utká s talentovaným Ronaldem Paradeiserem.

„Určitě vyhraje,“ říká přesvědčivě Hudák. „Rony je schopen se připravit na každého soupeře, ale Ivan dokáže ustát cokoliv. Vůbec bych se dokonce nedivil, kdyby se Ivanovi podařilo vyhrát i na KO.“

O vítězství Ivana rovněž nepochybuje ani Roman Paulus: „Proti Ronymu vyhraje na škrcení, ale pakliže ne, určitě zvítězí na body.“