Viktor Pešta v žádném případě nezahálí po propuštění z UFC. Prozatím vyhrál všechny své zápasy, bojoval pod Fight Nights Global a nyní ho čeká premiéra v Russian Cagefighting Championship.

„Sliboval jsem velkej zápas a tady je! 9. července nastoupím proti Alexanderu Emelianenkovi v Jekatěrinburgu,“ oznámil Pešta na svém facebookovém účtu. Utkání bylo zároveň potvrzeno samotnou společností na jejím VK profilu.

Velký zápas to opravdu je – ohromná výzva pro českého bojovníka, na kterého čeká 36letý bratr legendárního Fedora Emelianenka, Alexander.

Mladší Emelianenko má na svém kontě 4 výhry z posledních 4 zápasů – všechny na TKO. V dubnu letošního roku podepsal smlouvu s RCC na čtyři utkání a hned dokázal porazit bývalého bojovníka UFC, Gabriela Gonzagu. Jeho druhý souboj v tomto kontraktu bude právě proti Viktoru Peštovi a půjde rovnou o hlavní tahák celého galavečera, který proběhne 9. červenci v rámci RCC 3.

Alexander Emelianenko bude opravdu tvrdý oříšek pro českého bojovníka. Stejně jako slavnější Fedor zažil nejoblíbenější dobu organizace PRIDE, kde stanul proti takovým soupeřům, jako jsou Fabricio Werdum, Josh Barnett a spousta dalších. Podobně jako Fedor se však Alexander také nikdy nepodíval do UFC. Ani jeden z nich nechce přijít o velmi solidní šňůru vítězných zápasů z poslední doby. V případě vítězství českého bojovníka by se jednalo o velký úspěch a posun zase o výrazný kus dál.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here