V letošním roce se mu dařilo neskutečně a přestože nebyl skoro vůbec známý, dokázal se díky bilanci 4:0 za necelých 9 měsíců v UFC etablovat na vycházející hvězdu. Israel Adesanya to má navíc v hlavě srovnáno a ví, co chce.

Sice si po porážce Dereka Brunsona na UFC 230 přál vstoupit do titulového zápasu na začátku roku 2019, toto místo mají však rezervované Robert Whittaker a Kelvin Gastelum. I tak si ale notuje s prezidentem Danou Whitem a podle všeho mají oba vymyšleného skvělého protivníka pro příští utkání. Vzhledem k tomu, že není podepsaná smlouva na zápas, nikdo nechce nic komentovat, přesto Adesanya láká.

„Líbí se mu (Dana White) můj plán a chce jít do toho, ten svůj nápad jsem mu dobře prodal. Počkejte si, až to všechno půjde ven. Jestli protivník řekne ano – respektive až řekne ano – tak to bude historické. Bude to něco, o čem si budete povídat. A to, co mám připravené potom, bude taky hustý. Už brzo všechno vyplave na povrch.“

Jedno jméno se začalo skloňovat nejčastěji – Anderson Silva! Legendární bojovník si již odseděl roční zákaz za doping a může zápasit. Do konce roku 2018 jsou ale místa pro velká utkání již zabraná, takže se nabízí využít Silvu hned na jednu z prvních akcí v novém roce. „Spider“ by přeně splňoval to, co naznačuje Adesanya – bylo by to historické a pro něj by to definitivně mohlo znamenat milník, přestože Silva už není to, co býval. Po pauze bude i tak velmi nebezpečný pro kohokoliv. Ale zároveň zajímavý – proto také už s předstihem vyslovili svůj zájem o zápas s ním Yoel Romero nebo Darren Till.

TOP 5 ve střední váze je nyní zajímavá. Romero jakožto jednička, ale se dvěma porážkami s Whittakerem a navíc dvakrát za sebou převážil přes limit. Dvojka je Rockhold, který prohrál s Romerem a za chvíli to bude skoro rok, co nezápasil. Trojku má Jacare Souza, který sice porazil Weidmana, ale prohrál jak s Gastelumem, tak s Whittakerem, čímž se vylučovací metodou dostáváme skutečně k Israelu Adesanyovi (momentálně #6), který při čekání na titulový zápas může dostat velké jméno-navrátilce a v případě výhry a čisté bilance 5:0 v UFC za 12 měsíců by mu společnost nemohla titulový souboj odepřít.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here