Waliczek: Lucie je velmi silná, ale dělá několik chyb, kterých využiji. Bude to válka!

Už 30.ledna přijede do Brna obávaná polská bojovnice Marta Waliczek, která si brousí zuby na československou jedničku Lucii Pudilovou. Waliczek je motivovaná zvítězit, a dokonce si v budoucnu hodlá dojít až pro titul OKTAGONU. Co říká o souboji s Lucií a v čem bude v zápase lepší?

Waliczek bere zápas s bývalou bojovnicí UFC jako velkou výzvu, což ji evidentně sedí a překonávání těžkých překážet je přesně to, co ve své sportovní kariéře vyhledává.

„Vždycky si dávám ty největší možné cíle, zejména ve sportu.,“ řekla Waliczek pro Fightclubnews.cz. „Miluji výzvy a jsem velmi soutěživá a ambiciózní. Každý den pracuji na svých slabinách a také posiluji své silné stránky. To, že změřím síly s nejlepší bojovnicí Česka a Slovenska je pro mě obrovská výzva. Minule zápas nedopadl, protože jsem onemocněla a jsem tak vděčná za druhou šanci. V kleci všem ukážu moji nejlepší stránku.“

Pro většinu soupeřek je Lucie Pudilová známá především svým agresivním stylem a tvrdým postojem, což si Polka dobře uvědomuje, ale zároveň v Lucii vidí několik mezírek, které je připravena trestat.

„Mojí silnou stránkou je všestrannost, netradiční styl boje a především odhodlání. Lucie je velmi silná a zkušená bojovnice. Jako každá zápasnice ale má své slabiny a dělá několik chyb, které rozhodně využiji.“

Marta Waliczek vyhrála většinu svých zápasů na body a podle ní se tak můžeme těšit na dlouhou a nelítostnou válku, jenž může trvat celých patnáct minut. Navíc se jí organizace OKTAGON MMA líbí a v budoucnu by se ráda ucházela o titul.

„Od zápasu očekávám pořádnou válku od první do poslední sekundy boje,“ řekla Waliczek. „Tento sport je úžasný v tom, že nevíte, co se stane. Stačí chvilka nepozornosti a je po zápase.“

„Myslím, že organizace OKTAGON MMA patří mezi nejlepší v Evropě. Reprezentují náš sport na té nejvyšší profesionální úrovni a bojuje zde několik výborných zápasníků. V budoucnu bych určitě chtěla být součástí této organizace a chci se tady stát šampionkou“ dodala Waliczek.

Vzhledem k současným celosvětovým opatřením, kvůli rozsáhlému onemocnění koronavirem, je příprava pro všechny bojovníky daleko složitější. Výjimkou není ani Marta, která však dělá pro dobrou přípravu naprosté maximum.

„Příprava probíhá podle plánu, a to je důležité,“ řekla Waliczek. „Samozřejmě, že je to kvůli pandemii jiné. Mnoho sportovišť, kterých vždycky využívám v přípravě, je momentálně uzavřeno. Naštěstí máme možnost s celým týmem trénovat u nás v gymu, takže spárujeme a navzájem si pomáháme. Navíc ještě kombinuji trénink s prací Policistky, a tam je dopad COVIDU znatelný, je tu spousta práce. Pokud však pro něco bojujete, dáváte do toho celé své srdce a mě rozhodně nic nevykolejí. Jsem nezastavitelná!“