Werdum vs. Oleynik v Moskvě je v ohrožení, Werduma nachytala USADA

UFC pořádá turnaje po celém světě a v letošním roce se dočkají i fanoušci v Rusku. V září se uskuteční historicky první turnaj na ruském území. Hlavní tahák nebude Khabib Nurmagomedov, jak by mnozí očekávali. V pětikolovém zápase uvidíme dva skvělé zemaře v těžké váze. Fabricio Werdum vs. Alexey Oleynik.

Černý pás v jiu-jitsu se utká s ukrajinským veteránem a specialistou na boj na zemi. Werdum se pokusí o nápravu reputace po porážce od Alexandera Volkova, naopak Oleynik zkusí přidat svou další neskutečnou submisi. Brazilský populární bojovník stále sní o své další titulové šanci. O pás přišel v roce 2016 knockoutem od Stipe Miočiče. Oleynik je naopak jediným bojovníkem historie, který dokázal zápas vyhrát na ezekiel choke (uškrcení protivníka, když ležíte zády na zemi) když porazil českého zástupce Viktora Peštu. Na Viktorovu obranu, stejným způsobem „Hroznýš“ ukončil i svého posledního soupeře Juniora Albiniho.

Bojové sporty v Ruské Federaci fanoušky velmi táhnou. Expanze UFC stále pokračuje a zmíněný turnaj určitě nebude jediným. Nám fanouškům však stále nezbývá než doufat, že podobný turnaj uvidíme i v Praze.

Nakonec vše může být jinak!

Werdum neprošel testy od agentury USADA. V úterý bylo oznámeno, že brazilský jiu-jitsu master neprošel dopingovým testem z 25. dubna letošního roku. Není tedy vůbec jisté, zda ke zmíněnému zápasu skutečně dojde. Werdumům manazer Ali Abdel-Aziz, ale nepochybuje o nevinně svého klienta a odmítá jakékoliv porušení pravidel.

„Já i personál z UFC společně pracujeme na vyřešení toho problému. Jsem si jistý, že vše dopadne dobře. Je to velké nedorozumění. Fabricio nebral nic nedovoleného“.

Zápas dvou těžkých vah měl být ozdobou turnaje v Moskvě. Nyní se zdá, že vše bude jinak. Z historie již víme, že když USADA na někoho ukáže, těžko se prokazuje nevina.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here