Woodley nebyl ve své kůži a chce odvetu, dostane ji?

Sobotní večer pro bývalého šampiona rozhodně nedopadl tak, jak si on sám představoval a také, jak si představovala naprostá většina fanoušků či odborníků. Z šampiona se totiž stál bývalý a způsobem nejméně pravděpodobným.

Nigerijský, v UFC neporažený bojovník a nový šampion welterové váhy Kamaru Usman předvedl výkon, jakému se nikdo proti dominantnímu Woodleymu ještě nepřiblížil. Usman ho jak se říká, vykoupal ve vlastním rybníčku. Z 25 minut ho 17:51 kontroloval a bodoví rozhodčí rozhodli o jeho vítězství v poměru 50-44, 50-44 a 50-45.

Všichni, co cestu bývalého šampiona nějakou tu dobu sledují, tak vědí, že Tyron Woodley je velký charakter a podle toho vypadal i způsob, jak se s těžkou prohrou veřejně vypořádal.

„Musím ti vzdát respekt. Držel ses plánu a zvládl to. Byl to tvůj večer. Užij si to. Těším se, až si to znovu dáme. Bůh žehnej tobě i tvé rodině.“ vzkázal Usmanovi.

Sám taky ví, že v kariéře už se párkrát ocitnul na dně a přesto se dokázal vrátit. I navzdory tomu, že se ani trochu nejednalo o vyrovnaný zápas, chce svou šanci získat zpět titul, který držel dva roky a sedm měsíců.

„Víme, čeho jsem schopný. Teď chci jenom odvetu a dát si to znova. Byla to moje pátá obhajoba. Pořád se cítím jako šampion a i když tomu můj výkon nenapovídal, odvetu si zasloužím.“

„Těžko tenhle zápas charakterizovat. Věděl jsem to už od začátku. Většinou, když jdu do zápasu, tak tu formu a vlnu cítím od samotného začátku. Začínám kombinacemi, držím si tempo. Tentokrát to bylo ale hodně divné. Cítil jsem se jako hypnotizovaný. Pokaždé jsem v hlavě věděl, že když bude zkracovat vzdálenost a půjde po mých nohou, tak mu tam trefím spodní. Když na to ale přišlo, tak jsem jen koukal a nereagoval…“

„Jak říkám, vím, že čeho jsme schopný a nic jiného než odveta, mě nezajímá.“

Bohužel nebo v jiných případech i bohudík, na okamžité odvety není v UFC vázáno žádné pravidlo. Záleží jen a jen na promotérovi a situaci. V případě Tyrona to myslím si nebude vůbec snadné a spíše se to nestane. Nikdy nebyl moc oblíbený u fanoušků, jeho PPV měly malá čísla, moc si nesedl ani s Danou Whitem a ke všemu mu už příští měsíc bude 37.

Titulovou šanci ve welterové váze má teď slíbenou Colby Covington, který si o to prostě umí říct. S Usmanem se oba doslova nenávidí. Ve fanoušcích ten chlap doslova někdy vaří krev a to je to, za čím UFC v příštích měsících půjde. Woodley bude mít dvě možnosti. Čekat nebo vyhrát jeden zápas a říct si o to v po-zápasovém rozhovoru znova.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here