Zápas s Reyesem se blíží! Jak probíhá příprava Procházky podle jeho trenérů?

Nejúspěšnějšího českého zástupce UFC Jiřího Procházku čeká už 1. května důležitý souboj s Dominickem Reyesem, na kterého se připravuje velmi tvrdě a svědomitě.

Procházka se měl s Reyesem utkat už 27. února tohoto roku, ale jelikož se soupeř zranil, musel se tento zápas o pár měsíců posunout, tedy konkrétně na 1. května 2021. Pro mnohé zápasníky může tak dlouhý posun přinést hned řadu komplikací, avšak podle trenéra Karaivanova to celý tým bere jako velkou výhodu a prostor pro další zlepšení.

„Jsme na tom tak dobře, že tu pauzu dokážeme velmi dobře odfiltrovat. Mělo to pro nás více pro než proti. Dokázali jsme vstřebat to, co jsme natrénovali v klidu a bez jakéhokoliv tlaku,“ řekl Martin Karaivanov.

Stejně to vidí i další Jiřího trenér Jaroslav Hovězák, podle kterého se toto posunutí termínu využilo na doladění veškerých technických stránek: „Pomohlo nám to v tom, že se dal úplně do klidu, a navíc si Jiří vyhojil všechna zranění a teď to udržujeme v tom módu, kdy jsme připraveni a ladíme technické věci včetně strategie,“ řekl.

Český samuraj rozjel na svém YouTube kanálu novou sérii videí, ve kterých dává nahlédnout do své přípravy na nadcházející bitvu se zmiňovaným Reyesem. Celý koncept nese název Fight preparation a zatím má celkově pět dílů.

Tu nejnovější epizodu, s pořadovým číslem 5, ve které zhodnocují Jiřího přípravu jeho hlavní trenéři můžete zhlédnout níže.