Ztratil Pešta zájem o zápas s Vémolou?

Druhý český zápasník, který se představil v kleci UFC, Viktor Pešta, se v roce 2019 vrátil na domácí scénu, když podepsal smlouvu organizace OKTAGON MMA. Jaké jsou jeho plány do budoucna, a jestli by se raději utkal s Attilou Véghem nebo s Karlosem Vémolou, prozradil v podcastu U kulatého stolu.

V poslední době mohli fanoušci zaznamenat jeho slovní přestřelku s prvním Čechem v UFC Karlosem Vémolou a Pešta v rozhovoru na ní nabídl svůj názor. „Lidi si myslí, že jsem Vémolou posedlý. Já ho ale k ničemu nepotřebuji.“ Po svém posledním zápase vyzval bývalého šampiona Bellatoru Attilu Végha a prozradil, s kým z dvojice Végh, Vémola by se raději utkal. „Asi bych si vybral Attilu. Attila je sportovně výš, jak podle žebříčků, tak podle vnímání fanoušků, a já samozřejmě vždycky chci toho nejlepšího.“

Pešta má za sebou i zkušenosti z organizací Fight Nights Global a RCC, kde se utkal například s Alexandrem Jemeljaněnkem. V rozhovoru porovnal úroveň Oktagonu se zahraničními organizacemi. „Oktagon to dělá lépe než Fight Nights. Tam mi to připadalo chaotické. Když jsem se třeba v Rusku fotil před zápasem, tak měli jen jedny trenky pro všechny zápasníky. V Rusku z toho nějaká velká profesionalita nečišela,“ popsal své zkušenosti Pešta.

Poté, co porazil na Štvanici Mikea Kyla, dostal Viktor Pešta možnost bojovat o titul v těžké váze proti Michalu Martínkovi na turnaji OKTAGON 15 v pražské O2 areně. Tomu však podlehl v první kole, když mu Martínek dokázal zlomit čelist. Pešta poté přestoupil do polotěžké váhy a svou premiéru v nové váze si odbyl na turnaji OKTAGON 20 proti Brazilci Ildemaru Alcantarovi, kterého porazil na konci prvního kola.